donderdag 14 december 2017

5. Kattenbak 9 januari 2018 Thema: Goede voornemens Toewijding of "Ik ga er voor"

Vandaag gaan we het hebben over toewijding. Een woord dat niet bij iedereen even bekend is. Het staat voor Passie, ergens voor gaan.

We heten iedereen welkom en wensen elkaar veel heil en zegen, een gelukkig nieuwjaar. We praten elkaar even bij. Hoe was de vakantie en hoe heb je het nieuwe jaar gevierd. Dan introduceren we het thema.

- Wat is dat ergens passie voor hebben?
- Het is iets waar je helemaal voor wilt gaan waar je helemaal 'gek' van bent!
- Een passie hebben is er belangrijk in het leven. Het geeft je een doel, een drive.
Anders wordt het leven doelloos en staat alles stil.

Als je dan ergens voor gaat betekent het vaak ook dat het iets mag kosten. Je moet misschien andere dingen laten vallen. Er iets anders voor opgeven.

We beginnen met een spel. We gaan een sneeuwpop maken. Niet van sneeuw maar met een dobbelsteen. Er zijn  2 groepen. De jongens tegen de meisjes. Om de beurt mag de dobbelsteen gegooid worden. De 1 is het hoofd, 2 de buik etc. Welke groep heeft als eerste een sneeuwpop.Als korte introductie bekijken het reclame filmpje van Hornbach: "Ik ga ervoor" We denken na waar wil jij echt voor gaan? Ga je wel ergens voor? Hoe vind je waar je goed in bent?
We kijken daarna nog een filmpje 3 tips om op zoek te gaan naar je passie.
1. Waar ben je goed in?
2. Zorgen dat je er beter in wordt
3. Tijd investeren

Dan bespreken we waar ben je goed in en waar wil je nou echt voor gaan? Waarin wil je groeien? De antwoorden schrijven we eerst voor jezelf op een papiertje. Je bent misschien ergens goed in maar is dat ook je passie? Het is moeilijker dan gedacht om al een doel op te schrijven. We zijn ook nog zoekende. Ook wij vertellen onze Passie. Ons geloof, gezin.

Dan bekijken 2 filmpjes we een filmpje: Passie voor God en superhelden-superchristen. We zien wat goed/foute voorbeelden van Christelijk gedrag. Zoek je het in je leven in grote meeslepende acties voor God. Bijvoorbeeld arme mensen helpen in een ver land of is Christen zijn juist in de kleine alledaagse keuzes die je maakt?

Je moet het wel zien, ontdekken..wat God van je wil. Luisteren naar Gods Woord wat wil God van je, let goed op in je dagelijks leven en pak de kansen en zet door. Ga niet na een tegenslag de moed opgeven. Laat je niet ontmoedigen door een tegenslag als een 'goede daad' niet gewaardeerd wordt.


Filmpje: denkstof superchristen  Dit filmpje legt het uit. Hoe beïnvloed je geloof de dingen die jij belangrijk vindt? Je familie, vrienden, geld verdienen. Toch zijn al deze mooie dingen slechts een schaduw. De kern van al je passie is de vreugde die God je geeft.. het zijn lichtstralen maar God is de bron van licht. Het doel om te worden wie je bent ligt voor jezelf misschien nog ver van je af maar je kan elke dag keuzes maken en kiezen voor wat goed is. De honderden kleine keuzes die je elke dag maakt daar kan jij een verschil maken. Je mag groeien naar het doel waar God je voor geschapen heeft.
Een 'superchristen'/mens zijn is niet een eenmalige heldendaad maar het zijn de kleine keuzes in de daden van elke dag, die het verschil maken. Daarmee kom je vanzelf tot je doel.
Je mag er ook in ontspannen. Je mag groeien en zo je werkelijke passie vinden. Je bent er niet zomaar je leeft ergens voor. God heeft jou gemaakt met een bepaald doel en die mag je vinden door Gods weg te volgen.

We bidden en doen nog een spel.met scheerschuim en kaasflips. 3 groepen. 3 personen krijgen scheerschuim op zijn gezicht de anderen mogen kaasflips gooien. Welke groep heeft de meeste kaasflips laten plakken?

We steken nog een overgebleven vuurpijl af en zo is de avond alweer voorbij.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...