woensdag 7 november 2018

2. Kattenbak 6 november 2018 thema: Bijbel of biertje

Doel: Laten zien dat de Bijbel de gebruiksaanwijzing van je leven is.

De ruimte is ingericht met bierkratje, flesjes, verschillende blikjes en een heleboel Bijbels. Na welkom en wat drinken beginnen we de avond met gebed. Waarom biertje en Bijbel. Wat zegt de Bijbel over ons gedrag en hoe serieus wil je dat nemen? Mogen we best wat uitproberen of moeten we er eerst eens goed over nadenken voordat we onze grenzen opzoeken. Hoever wil je gaan? en wat zegt de Bijbel hierover? Wat is vrijheid. Alles maar doen wat je wilt?

We bekijken eerst een muziekvideo van Christiaan Verwoerd. Lang leve de vrijheid.

We bekijken een introfilmpje over de Bijbel. Wat weten we eigenlijk van de Bijbel? We krijgen een stoomcursus Bijbel van Denkstof.

Na deze intro filmpjes doen we een spel. Ieder krijgt een kaartje met een bijbelse gebeurtenis. Kunnen jullie die in de juiste volgorde leggen. Eerst het kaartje van de schepping, dan het kaartje van Noach, de toren van Babel, Jozef, Mozes...het lijkt toch veel moeilijker dan gedacht. De meesten kennen de verhalen wel maar in welke volgorde ze zijn gebeurd blijkt wel heel moeilijk.

We kijken hierna een paar grappige filmpjes over een biertje. Een lied blik bier you are beautifullen een bierkistrace. Waarin vind jij plezier? en hoe ga je op een goede manier om met alle verlangens die je hebt. Als je bijvoorbeeld te veel bier of plezier hebt dan gaat het niet goed.  We praten nog even na over de keuzes die je maakt. Sommige keuzes kunnen helemaal verkeerd aflopen daarom is het goed om je hoofd erbij te houden en vooraf goed na te denken en je te verdiepen in de mogelijke gevolgen.

We gaan bierflesjes omver proberen te gooien met een sok waarin een bal zit. De sok zit met een pet op het hoofd zodat de handen niet gebruikt mogen worden. In tweetallen mogen ze het proberen.

Dan bekijken we een filmpje over een Rode tractor. Wat heeft dat er nou mee te maken? Nou kijk maar.

De Bijbel is de gebruiksaanwijzing voor je leven en behoed je voor storingen in je levenswandel. Maar net zo als het werkt met een apparaat kost dat tijd en zin. Hoe heeft God het bedacht, Hij heeft het beste met je voor, als je stuk bent of iets niet zit zitten kan je naar de Maker toe. Hij weet hoe je in elkaar zit en wat je nodig hebt.

We doen het spel bierpong met lege bekers en balletjes. Als een balletje in de beker komt mag de beker weg. Er zijn twee groepen. Welke groep heeft als eerste alle bekertjes weggespeeld?

Het systeem van gissen en missen

Je koopt een nieuw apparaat en in alle enthousiasme begin je het uit te pakken. Dit is al een hele klus met de verpakking van tegenwoordig. Vaak begin je in je ongeduld met gissen en missen. om het apparaat aan de gang te krijgen. Eerst moet het apparaat voorzien worden van stroom, dit lukt dan nog maar dan...met proberen kom je soms een heel eind maar er kan ook iets mis gaan en dan? Iemand anders vragen of dan toch maar de gebruiksaanwijzing erbij pakken. (dat kost tijd)

Zo ook met jouw leven, jij bent ook een product (pred. 6:8) gemaakt door God. Ook jij moet je eerst aansluiten op Zijn bron geloven/vertrouwen. Door gissen en missen kun je een heleboel uitproberen, roken, biertje, drugs, meisjes en feesten, hierdoor kan er ook een heleboel verkeerd gaan. Verslaving, ziekte, ongelukken maar ook ongewenst zwanger enz. Zo kom je niet tot je doel in je leven.

Hierna sluiten we de avond met gebed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...