woensdag 19 december 2018

3. Kattenbak 11 december 2018 thema: Zwart/Wit

We hebben Oreo's en zwart/witte snoepjes liggen en introduceren het thema van deze avond. Zwart/Wit. We zijn met z'n zevenen. Jammer dat sommigen het te druk hebben met sport en werk. Maar ook bij de vorige Kattenbakgroep lijkt het 4de jaar toch moeilijker te worden wat tijd betreft.

Aan de hand van wit poppetje en een vel licht en donker karton stellen we vragen. Hoe ziet jouw leven eruit. Ben je licht van binnen of heb je ook donkere vlekken. Een leugentje hier en daar. Ons leven is grijs of donker. Als we dat poppetje in het lichte vlak neerzetten dan valt hij op maar als je in het donkere vak komt dan val je bijna niet op. Je zit tussen de verleiding van de wereld en wat God van je vraagt. God standaard is een wit poppetjes maar we kunnen niet uit onszelf heilig worden en als God ons van binnen veranderd dan valt dat op in het donkere vak.

We bekijken een filmpje: Facebook Jezus Accepteren

Spel 1: We hebben aan de klep van een pet 2 theezakjes geplakt. Het is de bedoeling om door met je hoofd te bewegen de zakjes op de klep te zwiepen. Het blijkt niet zo eenvoudig te gaan. Hoe zit met dat geloof. Hoe moeilijk is dat. Als introductie op het praatje van Henze bekijken een filmpje over keuze maken. Keuze van Revival

Henze vertelt het verhaal dat hij van een preek van Opwekking heeft. Olaf ten Napels had het toen over honden en katten. Honden begroeten hun baas, hun baas is alles voor voor ze en als ze dan ook nog eten krijgen dan hoor je ze denken: Mijn baas zorgt voor mij, hij moet wel god zijn. Katten trekken zich weinig aan van hun baas. Ze hebben alleen maar belangstelling als ze vreten krijgen. Ze denken dan: Mijn baas zorgt voor mij, Ik moet wel god zijn. Hoe zit dat met jou. Ben je een hond of een kat. Ben je een gever of een nemer. Leef je voor de ander of alleen voor jezelf.

Spel 2: Met de neus in de boter vallen.

We hebben een bak met gekleurde bolletjes en een schoteltje met boter. De neus moet in de boter en dan moet je een watje aan je neus plakken en naar de overkant. Wie heeft er binnen 1 minuut zoveel mogelijk watjes naar de overkant. Nadat we alle neuzen weer schoon en glimmend hebben gaan we weer verder. Wat betekent dat met de neus in de boter. Dat je met je keuze een voordeeltje hebt.

Hoe zit dat met een keuze voor Jezus. Vallen we met onze neus in de boter en gaat ons leven voortaan over rozen. Krijgen we gratis wonderbrood? Nee kiezen voor Jezus is jezelf helemaal geven en ook lijden hoort daarbij. Het lijkt alsof je in de achtbaan zit. Eerst ga je omhoog en heb je een geweldig uitzicht maar dan komt er een storm. Waar is Jezus. Blijf vertrouwen want hij is aan boord ook in de storm. Je komt behouden aan net als in een achtbaan.

We praten nog even na en sluiten de avond af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...