woensdag 13 december 2017

4. Kattenbak 12 december 2017 Thema: Ontsteek het vuur.

Vorige week dinsdag hebben we overgeslagen omdat het Sinterklaas was dus is Kattenbak een weekje later. De vorige keer hebben we gesproken over de dood, dit keer over het eeuwig leven.Een sportieve avond, want als je eeuwig wil leven dan moet je jezelf wel een beetje gezond houden. Goed bewegen, sportief zijn. Wat is er nog meer voor nodig om lang te leven en om eeuwig te leven?

We doen een warming-up met fastfoodsong. De pizzahut. en vertellen we de bedoeling van de avond.

Na het bewegen gaan we eens kijken hoe je eeuwig kan leven en bekijken de video: Hoe eeuwig leven in 5 stappen Dit is natuurlijk niet de manier.

Sminkspel: Als je ouder wordt heb je allerlei creme en foundation nodig om er jong uit te blijven zien. Twee aan twee mogen de tieners elkaar gaan sminken want je moet er natuurlijk wel een beetje leuk uitzien als je eeuwig wil leven. Het resultaat ziet er 'prachtig' uit.God wil eeuwig leven geven! In 1Johannes 5:11-13

Wie in de Zoon van God gelooft, heeft het getuigenis in zich; wie God niet gelooft, heeft Hem tot een leugenaar gemaakt, omdat hij niet geloofd heeft in het getuigenis, dat God getuigd heeft van zijn Zoon. En dit is het getuigenis: God heeft ons eeuwig leven gegeven en dit leven is in zijn Zoon. Wie de Zoon heeft, heeft het leven; wie de Zoon van God niet heeft, heeft het leven niet.

Wat houdt dit in voor jou? Hoe kan je de zoon hebben?

Eeuwig leven dat is de bekroning een leven met God dat nu al beginnen kan.
We bekijken een filmpje over geloofszekerheid

Spel: We gaan buiten een Olympisch vuur ontsteken. We hebben twee zinken emmers en ieder krijgt een evenveel hout, aanmaakblokje en een aansteker. Wie kan het hoogste vuur ontsteken? Als de emmers branden halen we stokjes en marshmallows die we boven het vuur houden. Gezellig zo rond de vuurtjes. God wil ook in jou een eeuwig vuur laten branden een licht dat niet opbrand maar dat van God zelf komt.

We gaan nog even naar binnen en draaien nog één keer de fastfoodsong. Alleen nog even wat sneller.
En zo is de avond alweer voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...