zondag 4 november 2018

1. Tienerdienst 4 november 2018 thema: Er zij licht...


Dit jaar zullen de tienerdiensten op andere manieren worden ingevuld. We hebben versterking gekregen in de leiding en zullen dit jaar ook andere ouders leiding gaan geven aan de tienerdiensten. Vandaag was de eerste tienerdienst van het nieuwe seizoen en mochten we de spits afbijten. Er waren vanochtend 15 tieners, een mooi aantal want dan komen ook de spelletjes beter uit de verf.

Voor de dienst draaiden we de muziekvideo van Michael W. Smith, A million lights en Oceans van Hillsong.

Het thema van vanochtend is: Er zij licht. We hebben een spandoek in de ruimte gehangen van de lichtbrigade en hebben een gereedschapskist klaargezet met lampjes. Iedereen mocht zijn fiets meenemen en na de dienst gaan we kijken of alle lampen het doen. Zo niet dan vervangen we de lampjes.

We beginnen de dienst met gebed en laten een video zien uit de Passion. Wit licht. Het witte licht, gedragen door het witte licht stijg ik uit boven mezelf. Je bent gezien, worden dingen duidelijk. Zonder licht zien we niks en moeten we tastend op zoek maar God geeft ons licht. Hij geeft zichzelf en laat zichzelf zien. Hij is het die alles geeft. Al ga je door een dal van diepe duisternis je hebt een licht bij je en  vrees geen kwaad want. U BENT BIJ MIJ.

God geeft ons leven zin en richting.
Het eerste wat God maakte is licht. Hij laat het schijnen over de chaos, de woeste lege aarde. Er zij licht en we laten hier een video van zien. Daar zij licht. Het licht verdrijft de duisternis.God laat zichzelf zien in de schepping in de sterren maar ook in ons dagelijks leven. Hij laat steeds merken ik ben bij je en ik wil je helpen. Hij heeft het laten zien in de Bijbel en in Jezus maar zie je het wel?

We doen een ogentest. Hoe brengen we het er vanaf. De laatste testen waren te moeilijk. Wel leuk om zo samen te doen. Dan bekijken we een filmpje van de ANWB. Zet je licht aan.  Ook wij hebben een sjabloon en een spuitbus gekregen en samen met de jeugd gaan we naar buiten en spuiten de 'tag' op de stoep en op de straat.

Brrr koud. snel weer naar binnen.We bekijken de video van Christaan Verwoerd, Klaar met geloven. We leggen uit heel anders kan zijn dan je zelf denkt. Dingen kunnen anders zijn dan je denkt. Je moet zorgen dat het juiste licht erop schijnt. We kijken hier ook een filmpje over van Stronglife, Hoe zie je God.

We gaan een spel doen. We hebben een Bijbelteksten memory gemaakt. Kaartjes met een helft van een Bijbel tekst en het is de bedoeling om in twee groepen om en om twee kaartjes om te draaien die bij elkaar horen. Zijn de twee teksten gevonden dan mag die voorgelezen worden.

We bekijken weer een filmpje over mattheus 5, licht in deze wereld en doen nog een quiz. We hebben wat vragen over de Bijbel gemaakt die beantwoord kunnen worden met ja  of nee. Als je ja denkt mag je naar de witte stip lopen denk je nee dan mag je naar de zwarte stip lopen. Het valt nog mee met de Bijbelkennis. Bijna alle vragen worden goed beantwoord.

Als afsluiting bekijken we het filmpje van LEV God van licht en sluiten af met gebed. We hebben nog lampjes maar bij iedereen doet de fietslamp het nog. En zo is de ochtend alweer voorbij.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...