woensdag 17 oktober 2018

1. Kattenbak 16 oktober 2018 Thema: Waarom???

Deze avond helaas weer een paar afmeldingen maar we kunnen de catechisatie niet blijven uitstellen. We zijn toch nog met z'n zevenen. We beginnen het nieuwe en laatste seizoen feestelijk met muffins, slagroom en snoepjes. Zure snoep en een zoete koek. We bespreken de vakantie, die al weer een tijdje achter ons ligt en school en kijken alvast naar het komende seizoen. Na gebed beginnen we met een introductie van het thema: Waarom? Waarom is er lijden, waarom doet God daar niks aan?

We kijken naar een muziekvideo van Marco Borsato. Een wereld die in brand staat. Waarom is er zoveel geweld en ellende. We praten nog even na.

We kijken een film over een kapper die door alle ellende niet in God kan geloven. De klant ziet een zwerver lopen en zegt tegen de kapper dat hij niet in kappers gelooft. Hoe kan een kapper toestaan dat iemand zo onverzorgd door de straten loopt. De kapper zegt dat die klant wel naar hem toe moet komen en zo is het ook met God. Mensen moeten Gods licht wel toelaten in hun leven. Als iedereen dat zou doen dan zou de wereld er heel anders uit zien.

Spel 1. Bekertjes stapelen.

We hebben een heleboel kleine bekertjes en delen de groep in tweeën. Ze moeten met de bekertjes een zo hoog mogelijke toren maken. Eén groep komt tot bijna 20 bekers.. Het verhaal hierbij is dat als het fundament niet goed is of als je voorganger het bekertje niet goed neerzet valt de toren om. Het evenwicht is kwijt soms buiten jouw schuld om.

We kijken een film van denkstof: Als God dan bestaat waarom is er dan ellende. Waarom doet God niks.

We praten even na God wil ons niet doodknuffelen maar wil dat we leren op Hem te vertrouwen ook als de bal onbereikbaar lijkt. Hij ziet wat we doormaken en helpt ons er doorheen. De wereld is vol ellende door de zondeval en gebrokenheid maar God laat ons niet in de steek. Hij is niet de veroorzaker van de ellende. Hij wil ons juist een hoopvolle toekomst geven in Christus Jezus.

Spel 2. Blindemannetje

Eén iemand is geblinddoekt en heeft een begeleider. De rest van de groep staat verspreid door de kamer. Het is de bedoeling de kamer over te steken zonder iemand te raken. In ons leven lopen we tegen van alles aan per ongeluk of omdat we niet goed luisteren.

We kijken weer een denkstof filmpje klik hier voor het filmpje. Alle waaroms zijn niet te beantwoorden. Maar je kan God vertrouwen. Hij staat naast je en weet wat je doormaakt.

We sluiten af met een andere versie van morgen zal het vrede zijn en het is al weer tijd.

Als afsluiting van dit verslag een internet bonusfilmpje. Is God goed?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...