vrijdag 10 november 2017

2. Kattenbak 31 oktober 2017 Thema: De wereld draait door


Na welkom en gebed hebben we even een gesprekje over het thema. Denk je maandag alweer was het maar vrijdag of leef je bewust elke dag? Wat is voor jou belangrijk en hoe bepaal je wat belangrijk is? Wat leidt je af van wat belangrijk is?

We doen eerst een spel rond en rond. De groep wordt verdeeld in 2 groepen. We doen een estafette. Verderop staan twee blokjes waar ieder 3 rondjes moeten draaien terug rennen en de volgende aantikken die ook weer 3 rondjes om het blokje loopt. etc. Welke groep is het eerst?

Daarna bekijken we een filmpje  "Social media: teveel afleiding voor kinderen?" We zien dat de social media wel heel veel invloed op je heeft. Zelfs zoveel dat je verkeerde keuzes gaat maken. Dat je blijft hangen in onbelangrijke dingen en dingen die belangrijk zijn voorbij gaat. Hoe is dat in je eigen leven. Maak je keuzes?

We spelen het spel "dirigent". We gaan in een kring staan en de dirigent geeft steeds een andere beweging aan, die we allemaal moeten maken. Degene die even buiten de deur is gezet moet erachter komen wie steeds de bewegingen aangeeft.

Hierna kijken we nog een filmpje over afleiding  Durf jij...? Durf je nog de stilte te zoeken en niet online te zijn. Hoe belangrijk is online zijn voor jou? Wat mis je dan? Hoe kun je zorgen dat je ook doet wat je belangrijk vind. Raast de wereld aan je voorbij of kan je keuzes hierin maken, Wat maakt die keuzes moeilijk of makkelijk? Wat vind je dan belangrijk om aandacht aan te besteden en doe je dat ook? Wat doe je om los te komen van alle verleidingen? Je moet naar iets zoeken wat sterker is dan de verleiding, dat maakt je vrij. Als je voor een bepaalde passie gaat dan wordt het kiezen ook een stuk makkelijker


We spelen hierna het spel Take a break. Aan de hand van een kaartje moeten gekleurde blokjes op een bepaalde manier stapelen. Een ander moet hardop met een speciale dobbelsteen de punten optellen die hij gooit. Tot het getal 15. Dan stopt het spel. Wie heeft de meeste kaartjes kunnen maken. Iedereen krijgt een beurt.

We kijken nog een film van Durf jij...?en de kerk dan? Hoe past je geloof in die verleidende wereld. Om Gods liefde door alles heen te laten zien.

Onbelangrijke dingen vergeten we al weer snel...maar God houdt de wereld in zijn hand.
Math 6:19-21 Verzamel geen schatten op aarde, die gaan voorbij maak de keuze om te gaan voor dingen die blijven en daar je aandacht aan te geven.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...