woensdag 18 oktober 2017

1. Kattenbak 17 oktober 2017 thema: We are family

Thema: Familie is....

De eerste avond na de vakantie. Het derde seizoen is begonnen. Na welkom en een hapje en een drankje stellen we wat vragen over de familie. Wie in de familie zijn belangrijk voor je en waarom? Wat is er leuk aan familie en wat is er niet zo leuk. Alles veranderd in je leven een andere school, andere vrienden maar als het goed is verandert je familie/gezin niet. Er gebeurd wel eens wat maar je blijft familie. Vrienden kun je kiezen maar familie heb je. Je zit als het ware aan elkaar vast.

We doen een spel. Er zijn vanavond 8 tieners. We maken 2 groepen en maken met duck tape elke groep met de benen aan elkaar vast. Hierna moeten ze met elkaar een parcours afleggen om 2 stoelen heen. Ze mogen 3 minuten achtjes draaien om de stoelen. De groep met de meeste achtjes is de winnaar.

Hierna bekijken we een filmpje. Kan een kerk ook zo zijn? Wat vind je ervan. Wel raar om zo met elkaar om te gaan. Dit is een extreme vorm van met elkaar omgaan in de kerk. Maar je mag in de kerk net zo met elkaar omgaan als in een familie. Samen erop uittrekken. Er voor elkaar zijn.

We doen weer een spel. 2 pringlesbussen met ja en nee erop en 2 ballen in een lange sok. Op een whiteboard staan wat vragen. Zoals een hond is familie van de wolf. De wortel is familie van de biet etc. Met de sok moeten ze proberen de juiste bus om te gooien. De linker bus is ja en rechter bus nee. Dus goed mikken en wie als eerst de goede bus omgooit heeft gewonnen. En dan mag de volgende de volgende vraag beantwoorden.

We zijn ook in de kerk familie van elkaar. We zijn broers en zussen van elkaar omdat we allemaal kinderen van God zijn. In het volgende filmpje zie je dat ook Jezus dat zegt.

Hierna nog een stamboomspel. Proberen om zo hoog mogelijke toren te bouwen.  Een 'stamboom' maken.

Hierna kijken we weer een filmpje van Denkstof.  Wat denk je bij de kerk. Een gebouw, saaie preken. Maar de kerk is niet een gebouw maar een verzamelnaam voor alle Christenen waarbij Jezus aan het hoofd staat. Er gebeurd iets in de kerk. De liefde van Jezus wordt zichtbaar en je leert en groeit in de kerk. Het verandert jou persoonlijk in een mooier persoon, omdat je in de kerk als het goed is wordt gevuld met Gods Liefde. Je hebt elkaar nodig en ieder heeft zijn eigen kwaliteiten waarmee je Gods liefde in deze wereld kan zien.

Hierna doen we een slotrace. 2 groepen. 2 kleedjes en bakjes met snoepslierten, smarties, etc. Ieder krijgt een bakje en moet zittend op een kleedje naar de andere kant van de kamer zien te komen. Aan de overkant mag je naar de bar lopen en daar de muffins met slagroom en de inhoud van de bakjes de cakejes versieren. We eten en drinken nog wat en dan is de avond alweer voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...