woensdag 26 juli 2017

8. Tienerdienst 16 juli 2017 thema: Christen zijn? hobby, levensstijl of meer?

Vanwege de vakantie hebben we in juni geen tienerdienst kunnen organiseren. Vandaag de laatste tienerdienst van dit seizoen. Het gaat over Christen zijn, wat is dat eigenlijk? Vorige keer spraken we over het verschil tussen religie, het volgen van regeltjes, en relatie, het volgen van Jezus. Maar hoe gaat dat dan? Wat is dan Christen zijn? Het woord zegt het al een beetje. Christus Jezus laten regeren in je leven, zodat Zijn Liefde, Kracht Wijsheid en Leven zichtbaar wordt.


Voor de dienst draaien we twee muziekclips. Chris Tomlin met "slaves/how great" en Herman Boon met "Dikke vrienden met God."

We zijn vanochtend met 7 tieners. Een klein groepje maar wel gezellig. We openen de ochtend met met gebed en bespreken het laatste lied. Wat en wie is nu die God. En dikke vrienden met God zou dat kunnen?

We bekijken een paar filmpjes'
- Wie is God een straatinterview
- Wie is jouw God
- Wie heeft jou gemaakt

God heeft je geschapen met een leegte een open plek. Aan jou is de keuze hoe je die gaat vullen. Ga je dat vullen met de wereld of met de dingen van God of met God zelf. Je mag weten dat je een Kind bent van God. Hij houdt van je. Dat geeft vaste grond in je leven. Ook als je bijvoorbeeld wordt gepest dan mag je toch weten ik ben waardevol en niet afhankelijk van wat anderen over mij zeggen. Ik mag er zijn want God heeft mij gewild en heeft een plan voor mijn leven. Je mag er zijn.

We doen een spel met spekjes. Ieder krijgt 3 spekjes en in tweetallen mogen ze tegenover elkaar gaan staan en proberen een spekje met de mond op te vangen die de ander gooit. Een groepje kan in totaal 6 punten verdienen.


  • Dit hebben we overgeslagen: En daarna bekijken we een filmpje Begin je week met God "God geniet van jou" Over de tekst: Mijn beker vloeit over uit psalm 23 God geniet van je en is bij je alle dagen van je leven. Hij giet zijn zegen rijkelijk over je uit. Hij geeft leven en overvloed. Meer dan het noodzakelijke. Niet een beetje maar Hij wil je helemaal vullen zodat jij kunt uitdelen van Zijn liefde en van Zijn kracht en van Zijn wijsheid. Je hoeft het niet zelf te doen. God wil jou vullen met zichzelf, zodat je steeds meer op Hem gaat lijken.


We bekijken het Filmpje Christus in jou. Kijken we naar hoe we onszelf zien of luisteren we naar wat God over ons zegt: Je bent Gods kind, je bent een vriend van Christus, je bent vergeven, je behoort God toe, Hij heeft je al voor de schepping uitgekozen, Je bent het licht en het zout voor de wereld, je bent een huisgenoot van God, je bent niet alleen, je bent beschermt. God weet wie je werkelijk bent. Hij heeft je gemaakt. Vertrouw!

We doen een spel met 3 spekjes in de mond een tekst voorlezen en de groep moet raden welk spreekwoord het is.

Filmpje Jeroen waar denk je aan. (Er gaat nu op youtube een filmpje rond over een Jeroen die met vuur speelt en dat loopt niet helemaal goed) Maar wij  bekijken een getuigenis van een andere Jeroen

We doen nog een waterspel buiten. 2 lege emmers en 2 volle emmers aan de overkant. Met een bekertje water halen en in de lege emmer vullen in twee groepen. Welke zit het meeste water.

De kerkdienst is deze ochtend al vroeg afgelopen dus gaan we weer naar binnen en we eindigen de ochtend en laten nog een lied draaien van U2 With or without you/ Jesus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...