dinsdag 11 april 2017

10. Kattenbak 11 april 2017 thema: Liefde is...

We zijn deze laatste avond bijna compleet. We eindigen het seizoen met gebak. Een fruittaart. Wie weet nog waarom we het seizoen begonnen met twee taarten? En zo laten we het seizoen nog even de revue passeren. We zijn begonnen met de liefde en we eindigen ermee. Alleen begonnen we met eros en eindigen met agapè en wat dat betekent zie je verderop in deze avond.

Dan gaan we een spel doen. We leggen een hartje op de grond en ieder die wil mag een vinger op het hartje leggen en er zo snel mogelijk in 10 tellen om heen rennen. Helemaal duizelig van liefde krijgt ieder een kaartje met een plaatje. Liefde is...en dan moet het plaatje uitgebeeld worden.

We bekijken een filmpje over verliefdheid. Gelukkig nadat de verliefdheidshormonen zijn uitgewerkt zijn er gelukkig nog de knuffelhormonen. De verliefdheid veranderd met de tijd in echte liefde.

Henze legt aan de hand van 3 Griekse woorden verschillende vormen van liefde uit. Je hebt Eros, dat is de lichamelijke liefde, je hebt Phylo dat betekent houden van iets of iemand en Agapè dat betekent onvoorwaardelijke (goddelijke) liefde.  Deze laatste liefde is de liefde die God voor ons heeft en is voor mensen bijna niet op te brengen. Wij stellen meestal eisen aan onze liefde. Voort wat hoort wat. Maar God geeft liefde met het risico er niks voor terug te krijgen.

Wist je dat God een tattoo van jou heeft? we bekijken een filmpje van Kruispunt Jeugddienst Tattoo
"jouw naam staat in de palm van mijn handen, onuitwisbaar".

We maken een lijst van belangrijkste liefde. Wat staat erop nummer 1. We komen op de volgende volgorde: Op 1 staat God, dan 2. Familie, 3. Vrienden, 4 Natuur/Dieren, 5. Hobby/Sport.

We bekijken een filmpje Wat is Liefde? Hier is een opsomming uit 1 korinthiërs 13. Een liefde die voor mensen bijna niet mogelijk is. Het is vooral gericht op jou relatie met de ander. De ander meer liefhebben dan jezelf. Liefde is een keuze waardoor je het met de ander kan volhouden.

We doen het spagetti spel. Twee aan twee met een spagetti in de mond naar de overkant lopen maar pas op het is breekbaar.

We kijken nog één filmpje van Denkstof: Liefde is geen ruilhandel.

Zo is de avond al weer voorbij en daarmee ook dit tweede seizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...