zondag 26 maart 2017

6. Tienerdienst 26 maart 2017 thema: Wandelen met God

Voor de dienst laten we wat liederen zien via de beamer die te maken hebben met wandelen met God.
 waaronder  "All day" van Hillsong.

Er zijn vanochtend 9 tieners. Voor de dienst begint kijken we een indrukwekkend filmpje van Open Doors. Het gaat over de oorsprong van het lied: "I have decided to follow Jesus". Een man wordt met zijn gezin, die christen zijn geworden, door een woedende menigte naar een dorpsplein gebracht. In het dorp in India wonen alleen Hindoe's en ze accepteren geen andere religie. De man en zijn gezin worden bedreigd gedood te worden als hij zijn geloof niet opgeeft. Dan gaat hij zingen een lied dat hij zelf geschreven heeft. Ik heb besloten Jezus te volgen, ik keer niet om. Zijn kinderen worden gedood en daarna zijn vrouw en uiteindelijk wordt ook hijzelf gedood. Maar dan gebeurd er wat. De mensen in dat dorp veranderen. Eén voor een komen er mensen tot geloof. Het dorpshoofd als eerste en daarna nog vele mensen die tot de conclusie komen. Jezus Leeft. Hij is het waard om voor te leven. Dit verhaal is echt gebeurd en we zijn onder de indruk. Zie hier het filmpje "Ik heb besloten Jezus te volgen"

We praten even door en beginnen de dienst met gebed. We hebben het vanochtend over wandelen met God. Kan dat? Als je wandelt of ergens mee bezig bent dan kan je ook met God praten. Hij is altijd bij je. Hij wandelt altijd naast je. En in de stilte van de natuur of in de drukte van school. God ziet je en je mag alles met Hem overleggen en vragen. God is er niet alleen op zondag maar alle dagen van je leven. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Praat maar gewoon met Hem in stilte of hardop.


We bekijken nog een filmpje over Petrus. Die wilde ook met Jezus wandelen Wandelen op het water.  Jezus wandelt op het water naar de leerlingen toe. Petrus wil dit zelf meemaken en bij Jezus zijn en zo stapt hij met Jezus toestemming uit de boot op het water. Hij wil doen wat Jezus doet maar in plaats op Jezus te vertrouwen kijkt hij naar het woeste water.

We leggen het thema verder uit.
Wat betekent dat: Wandelen met God? Het heeft te maken met het dagelijks kiezen en te doen wat Jezus van je vraagt. In contact met God staan. Hoe doe je dat? Kan je weten wat God van je wil? Door te bidden en de Bijbel te lezen en te ontdekken wie God is.
Door steeds rekening houden met Gods liefde en gerechtigheid in alles wat je denkt zegt en doet. Niet alleen gericht zijn op wat jezelf wil maar door de Liefde die God geeft je ene voet voor de andere zetten in de ruimte die God je geeft. Dat hoeft helemaal niet krampachtig. Ontspan je in Gods liefde voor jou dan zal er ook ruimte komen om de ander lief te hebben. Besef dat God  steeds bij je is. Als je dreigt weg te zinken in de golven dan tilt Hij je op. Hij wil je Zijn liefde, kracht en wijsheid geven door de Heilige Geest.

We doen het kruiwagenspel. We hebben twee groepen en als de ene de ander als kruiwagen naar de overkant is gebracht mag de "kruiwagen" de volgende ophalen en naar de overkant kruien tot iedereen naar de overkant is. Welke groep is als eerste aan de overkant?

We bekijken een filmpje met een rap van Guido: "Met Jezus op pad" Met Jezus op pad de beste stap. Is het maar blabla of is er meer dan dat. Je zult het wel merken met Jezus op pad. Het is een uitdaging. Je leven gaat veranderen, Je gaat dingen begrijpen, Er gebeuren avonturen, raakt je van binnen en je wil mensen bereiken.

We doen het spel mijnenveld met twee groepen.

Wie is nu die Jezus? We bekijken een lied van Martin Brand. Jezus nooit gezien Sinds ik Hem mijn hart gaf is mijn wezen totaal veranderd. Hij leidt mij stap voor stap en helpt mij met Zijn kracht zodat ik weet Jezus leeft.

We doen het spel hoekepak (paardje rijden). Ook twee groepen. De een bij de ander op de rug een parcours afleggen. Welke groep is dit keer als eerste?

We bekijken een filmpje over letterlijk wandelen met God Luisteren en spreken met God als je wandelt. Is dat een goed idee. Stil in de natuur genieten van Gods schepping overdenken wie Hij is en wat Hij doet. Samen met God wandelen.  tot 1:33

We doen het voetenpoortspel. Twee groepen liggen tegenover elkaar met de voeten tegen elkaar aan. Twee aan twee krijgen ze een nummer. Als ik 5 roep staan die twee op gaan over de benen van de ander en rennen om naar hun eigen plek. Wie is als eerste?

We bekijken het filmpje wandel jij met God? en sluiten de dienst af. We kunnen naar de dienst in de kerk voor het afscheid en de bevestiging  van de ambtsdragers.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...