dinsdag 14 februari 2017

7. Kattenbak 14 februari 2017 thema: How to follow Jesus

Eindelijk weer Kattenbak. De vorige keer was Henze ziek en vandaar dat we nu bijna een maand geleden bij elkaar waren. Vandaag is het 14 februari. Valentijnsdag, een commerciële dag die is komen overgewaaien uit Amerika. Toch hebben we als grap wat snoephartjes neergezet en praten even bij. We gaan vandaag verder met het thema: volgen...

We bekijken twee filmpjes * Nessvally & Rymz en Facebook: Jezus accepteren als vriend?

We kunnen elkaar volgen via social media. Maar wat en wie volg je dan. Allemaal mensen die alleen maar het beste van zichzelf posten en die zelf alleen maar op zoek zijn naar zoveel mogelijk likes? Dat zou wat zijn als Jezus facebook had. Zou je Hem volgen? Zou hij anders zijn? Om iemand te volgen moet je hem wel erg goed kennen anders kan het wel eens zijn dat hij je op een verkeerd pad leidt...

We doen een spel....Mijnenveld. We hebben 25 kartonnen borden op de grond liggen. Ik heb de route en de groep gaat in een rij achter elkaar staan. Eén voor één proberen ze via de borden naar de overkant van de kamer te komen. Maar als ze op een mijn stappen (De borden die ik niet heb uitgekozen als route) zeg ik boem en moeten ze achteraan de rij weer aansluiten en mag de volgende verdergaan met te ontdekken via welke borden ze naar de overkant komen. Ze mogen recht en diagonaal maar mogen niet over een bord heen stappen.
We bekijken een film Wie is Jezus? Vriend, redder, verlosser, Mens en God, alles, altijd bij je, onveranderlijk, baken, steun en toeverlaat, maatje, het Leven, bij wie ik alles kwijt kan, vertrouwenspersoon, degene die leven waard maakt naar wie ik altijd toe kan gaan, de persoon die heeft laten ervaren dat ik mag zijn die ik ben, schild tegen slechte dingen, dagelijks contact, oneindig groot, kwetbaar en dichtbij, gids in het leven.
En voor ons? Wie is Jezus voor jou?

We doen een spel: Maak een keus. Je hebt 3 opties of je bent een danser, ninja of schommelaar. Eén gaat met de rug naar de groep staan en zegt maak een keus en draait zich om en ieder laat zien wat hij/zij gekozen heeft. Heb je hetzelfde als degene die voor de groep staat dan mag je bij diegene staan en maak je samen een nieuwe keuze en roept samen: Maak een keus en draaien weer om. Totdat er nog 1 over is.

We bekijken een film WWJD Wat betekent het om Jezus te volgen. Wordt je een copycat of volgeling.

We doen het spel de rups. Je gaat in twee rijen achter elkaar op de grond zitten en houdt elkaars enkels vast door je handen naar achteren uit te strekken. Er is een finishlijn en nu is het de bedoeling om al schuivend met elkaar naar de overkant te komen. Welke groep is het snelst?

Wat mag het volgen van Jezus je kosten? We bekijken een filmpje

100 procent voor Jezus? De grootste vijand van het beste is het goede. Als je 100 procent wil geven dan zul je merken dat dat niet lukt. Op dat moment ga je naar Jezus toe en zeg je Heer, ik kan het niet. Doet U het maar. Hij ziet je hart aan. Hij weet hoe moeilijk het is om goed te zijn. Daarom is hij ook gestorven in jou plaats, zodat je kan leven voor Hem. Je wordt Gods kind. Hij leert je stap voor stap de weg te gaan. Je maakt dan nog wel fouten en toch ben je 100 procent Zijn kind.

We bekijken nog een filmpje van Denkstof Super ChristenGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...