donderdag 19 januari 2017

6. Kattenbak 17 januari 2017 thema: I will follow...

Vanavond de eerste Kattenbak in het nieuwe jaar. We zijn al bijna 3 weken in het nieuwe jaar. Toch beginnen we met plofranja, (die niet ploft) en kleine "nieuwjaars rolletjes" We hebben 2 afmeldingen en zijn vanavond met 8 tieners.

Na even bijkletsen gaan we eerst een spel doen. We hebben een heleboel wc rollen. De groep wordt in tweeën gesplitst. Nu mogen ze allebei een toren bouwen. Pas als de toren op hoogte komt vertellen we dat de andere groep hem zomenteen met een balletje moet omgooien. Het gaat er dus niet om dat hij hoog wordt maar dat de toren sterk staat.

Hierna bekijken we een filmpje van de liefde van een vader voor zijn zoon. De zoon is totaal gehandicapt en toch doen ze samen de triatlon. Door de kracht van de vader komen ze over de finish. Hoe afhankelijk zijn wij van onze Vader?

Het volgende spel staat op een wc-rol die ze moeten afrollen. Er staat op dat het mummy spel op de rol staat. De groep wordt in vieren gedeeld. Dus twee aan twee mogen ze kiezen wie er in gepakt gaat worden.  Wie is er het meest ingepakt?Hierna bekijken we het filmpje Jezus volgen in een Selfie cultuur. Door het gebruik van social media ben je steeda druk met de volgers op de hoogte te houden van je leven. Je zoekt constant bevestiging van je vrienden. Alles moet gedeeld worden en het laat alleen maar de positieve dingen dingen zien. Wat er echt in je omgaat wordt niet gezien. Het is een nep wereld waar je het veel te druk mee kan hebben. Hoe ga jij om met het volgen en gevolgd worden?

We hebben een 3 situaties op papier staan. We delen de groep in drieën en ze mogen de situatie voor de groep voorlezen en dan vertellen wat zij zouden doen. (Wat doe je als je wiet aangeboden kreeg, wat zou je doen als je alleen met je kleine zusje thuis was en zij zou vertellen dat ze je mobieltje per ongeluk stuk gemaakt heeft?,  )

Wat Zou Je Doen?
 We bekijken nog een filmpje van een vlogger ook deze wordt gevolgd. Alleen niet op een positieve manier. Volgers kunnen irritant worden.Laatste spel heet wordt geen kopie. Ieder krijgt 6 verschillende gezichten op papier. Ze mogen de gezichten uitknippen. Nu wordt de groep in tweeën gesplitst. Het is de bedoeling om door te ruilen met de andere groep dat ieder 3 paar gezichten ziet te bemachtigen.
De tijd vliegt en de avond is alweer omgevlogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...