donderdag 10 november 2016

3. Kattenbak 3 november 2016 thema: Hype of eeuwig waardevol

Voor een keertje komen we op de donderdagavond samen. We hebben wat spulletjes neergezet die eens een hype waren. Er liggen voetbal en dierenplaatjes. Loombandjes en strijkkralen, oude computersspelletjes. Dingen die vroeger in zijn geweest. We praten over hypes die vroeger en nu in zijn. We hebben het over de icebucket challenge de Harlem shake. 


Wat zijn de dingen die nu in zijn. Pokomon Go?...Nee dat is ook al weer uit. Er komen een paar nieuwe dingen voorbij. Het lijkt wel of het steeds gekker moet.We gaan wat filmpjes bekijken die wat oude hypes laten zien. Herken je het? Het is al weer voorbij en er zijn nieuwe dingen voor in de plaats gekomen.

We doen een spel. Propjes in de emmer gooien. Een deel van de groep gooit de propjes en een ander deel stapelt pepermuntjes. Als de pepermuntjestoren omvalt worden de propjes in de emmer geteld.

We bekijken weer een filmpje geloven is saai? We zien dat er nog steeds mensen tot geloof komen en dat na 2000 jaar mensen inspireerd. Het geloof is dus geen rage of iets van vroeger. 

Spel wat zit er in het pakje. We hebben een beeldje ingepakt en alleen door te voelen mag je raden wat in het pakje zit. Niemand kan het echt raden. Je kan zeggen dat het hard is, van steen? etc, etc. Als je iets niet hebt gezien kan je er weinig over vertellen. Welk beeld heb jij van het geloof?

Henze verteld hoe hij veranderd is door het Christlijke geloof. Het bepaald de keuzes die hij maakt en je kan zeggen dat het geloof levensveranderend kan zijn.

We doen een spel waarbij je twee aan twee allebei een pingpongbal balancerend in een emmer moet gooien. De winnaar moet weer met de winnaar en zo houden we een winnaar over.


We bekijken nog een filmpje. Nu van Denkstof. Miljoenen mensen ervaren dat God groter is dan alle ellende. In sommige landen offeren mensen hun leven in liefde en vertrouwen op om met God te kunnen leven. In China riskeren Christenen gevangenisstraf als ze gelovig willen zijn en toch komen er elke dag 3000 Christenen bij. Ze weten en ervaren dat God bestaat en dat is hun alles waard. Wereldwijd komen er dagelijks 80.000 mensen tot geloof. Mensen die ervaren dat God er werkelijk is. Je kan dus niet meer zeggen dat geloven een hype is of iets van vroeger. Nog dagelijks heeft het geloof invloed op mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...