zondag 30 oktober 2016

2. Tienerdienst 30 oktober 2016 Mooier mens 2. thema: Mooi van binnnen

Voor de dienst draaien wat muziek dat te maken heeft met het thema. In totaal zijn we deze ochtend met z'n tienen. Een mooi even aantal. We bekijken samen het lied Van Binnen van Clouseau.

De vorige keer spraken we over de buitenkant en kwamen al tot de conclusie dat je mooi bent zoals je bent en dat je je niet moet laten leiden door wat de wereld of mensen van je zeggen. Als jij je zeker voelt over jezelf kan je mooi zijn hoe je er ook uit ziet. Clouseau zingt het al het gaat om de binnenkant. We doen een rondje: Wat is dat eigenlijk je binnenkant. Je gevoel, je ziel, geluk, liefde, vrede, dat zijn mooie maar ook minder mooie eigenschappen die je bezit.

Eigenschappen die je mooi en uniek maken. We bekijken een filmpje van Stronglife Echte schoonheid zit echt van binnen. Mooie eigenschappen zijn betrouwbaarheid, eerlijkheid, trouw, humor, geduld, zorgzaamheid, zekerheid. Dit zijn ook de eigenschappen die je uitstraalt naar de buitenkant en de mensen om je heen. Wat je ook mooi maakt is een echte lach. Je wordt er blij van en je maakt andere mensen blij. We hebben heel wat mooie eigenschappen gehoord. We gaan het practisch maken en gaan 2 aan 2 tegenover elkaar staan en moeten proberen een goede eigenschap van de ander te benoemen. We horen aardig, grappig, slim, lief, hulpvaardig, vrolijk. Het is fijn om te horen. Ieder heeft iets moois en unieks meegekregen.

We gaan een spel doen. Beerpong maar dan met ranja, cola, water etc. Twee personen hebben ieder een paar gevulde bekertjes voor zich staan. Allebei krijgen ze een pingpong balletje die ze in het bekertje van de ander moeten proberen te gooien. Komt het balletje erin dan moet de tegenpartij dat bekertje drinken. Ieder mag 5 x proberen en dan zijn de volgende twee.

We hadden het over mooi zijn van binnen maar betekent dat ook dat je altijd jezelf kan zijn? We bekijken een filmpje van Najib zijn pet. Dit was even een grapje tussendoor. Mooi van binnen betekent niet dat je alles maar doen wat in je op komt. Je moet aan je karakter werken. In deze wereld krijg je ook vanalles aangeboden om mooier van binnen te worden. Ook andere religies doen hier aan mee en beloven je geluk en innerlijke vrede maar is dat altijd zo?
Hoe wordt je mooi van binnen? De wereld denkt hier soms anders over dan wat er in de Bijbel staat

We bekijken een filmpje over een vreemd gat. Sommige dingen lijken zo mooi maar voor je het weet zit je gevangen. Pas daarom op waar je gaat zoeken naar innerlijke schoonheid. God weet wie je bent en wie je nodig hebt. Zoek  je bevestiging, Liefde en vrede bij Hem..

We doen een spel. In een krat zitten 6 dingen. Iedereen mag 20 tellen voelen en dan opschrijven welke 6 dingen ze hebben gevoeld.

Dan bekijken we de film Fallling Plates in het Nederlands. Hoe heeft  God ons bedoeld? Dat ons binnenste ook slechte eigenschappen heeft was nooit de bedoeling van God. Hij wil ons herstellen en bevrijden. Door Jezus die zonder zonde onze zonde op zich heeft genomen. Nu hebben we de mogelijkheid om mooi van binnen te worden. Door verbonden te zijn met Zijn Liefde. Hij geeft je het ware leven.

Het laatste spel is snoepjes memory. Onder verschillende omgekeerde bekertjes zitten snoepjes en fruit. Vind je twee dezelfde dan mag je ze hebben. Hierna is de dienst alweer voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...