zondag 2 oktober 2016

1. Tienerdienst 2 oktober 2016 thema: Mooier mens 1. Schoonheidsidealen...Waar spiegel jij je aan?

Vanochtend hebben we een inloop met verschillende liederen. De liederen gaan over Gods liefde voor mensen en het niet kunnen aanvaarden dat Geliefd bent. Lied 1 van Britt Nicole, Gold, lied 2 Newsboys, your love never fails, lied 3 TobyMac, Me without You.

Als iedereen er is praten we eerst even bij. Het is weer de eerste tienerdienst van het seizoen. We bekijken we nog een muziekvideo en vragen of er een lijn in de liedjes te vinden is.

Het gaat over schoonheid. God vindt elk mens kostbaar maar de cultuur denkt daar anders over en is op zoek naar perfectie en spiegelt een perfect beeld voor om zo veel mogelijk te kunnen verdienen aan jouw gevoel dat je niet volmaakt bent. Vanochtend gaan we het hebben over ons uiterlijk en onzekerheden die we daarover kunnen hebben.

We zijn met 10 tieners en maken 2 groepen die tegenover elkaar. Ga eens tegenover elkaar staan en vertel eens wat je van elkaar vindt. Dit is best wel moeilijk. Wat zeg je tegen de ander en wat zal de ander over jou zeggen. Je wordt beoordeeld. Dit gevoel heb je vaak maar moet je je daar veel van aantrekken. Sta je sterk in je schoenen of kan je wel wat bemoediging ontvangen. Het is belangrijk dat iemand iets fijns over je zegt dan voel je je weer wat zekerder.

We bekijken een filmpje over schoonheidsidealen

Ieder mens is mooi en is uniek. We hoeven er niet allemaal uit te zien als Ken en Barbie dat zou pas saai zijn. God heeft ons uniek gemaakt en dat maakt ons het mooist.

We zetten een grote spiegel neer en de tieners mogen 1 voor 1 voor de spiegel komen staan. Wat vind je van jezelf. Ben je tevreden. Het is een beetje confronterend en misschien wel vervelend om naar jezelf te kijken. Hou je van jezelf.

We bekijken naar een filmpje over schoonheididealen van verschillende culturen. De cultuur waarin je woont bepaald wat mooi is. Sommige landen ben je mooi met een enorm bord in je mond of een giga lange nek. Wij vinden dat raar en andere culturen zullen onze schoonheidsidealen weer raar vinden.

We bekijken hierover nog een filmpje nu van één man die door verschillende photoshoppers van verschillende landen tot hun schoonheidsideaal werden gephotoshopt. Zo krijg je van één man verschillende idealen. Het hangt er dus helemaal vanaf waar je woont en wat mooi is.

We hebben een kist met wat verkleedkleren en make-up. Zoek maar wat uit om wat aan jezelf te veranderen.

We bekijken een film van denkstof. Waar ligt jouw vergrootglas. Stop met vergelijken en richt je op wat uniek aan jezelf is. God heeft je bijzonder gemaakt.

We praten nog even na en gaan nog één spel doen. psychiatertje. We verzinnen als groep een lichamelijke en "geestelijke" handicap. Bijvoorbeeld lichamelijk,  je neus aanraken of met je voet wiebelen en geestelijk, het woordje ik, eh, of maar. Eén gaat de kring uit en wij spreken af wat we doen. Degene die weg was moet door vragen te stellen erachter komen welke lichamlijke en geestelijke handicap we hebben. Een leuk spel.

Omdat we nog even moeten wachten bekijken we nog een film. Hoe groot is het heelal en hoe bijzonder zit alles in elkaar. Er wordt uitgezoomd tot rand van het heelal en ingezoomd tot het kleinst mogelijke deeltje. De mens zit daartussen. Heel speciaal en heel bijzonder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...