woensdag 28 september 2016

1. Kattenbak 27 september 2016. Thema: Mannen en vrouwen.


De eerste keer van het seizoen dat we weer bij elkaar komen. We beginnen feestelijk met zelfgemaakte appel/pruimentaart. Eén taart is in punten gesneden en één taart is nog helemaal heel. We noemen de taart met punten de jongenstaart en de taart met de cirkel de meisjestaart en zullen straks gaan uitleggen waarom. Na gezellig wat te hebben bijgekletst beginnen we met wat grappige filmpjes om de verschillen tussen mannen en vrouwen eens extra duidelijk te maken. 

Filmpje 1 laat een vrouw zien die geniet van een bad waarna er een man met een bommetje bij haar in het bad springt. Filmpje 2 laat een groep vrouwen zien die gek worden van een walking closet en mannen die gek worden van een walking fridge vol bier. Natuurlijk zijn deze voorbeelden een beetje overdreven maar zijn er werkelijk zulke grote verschillen tussen mannen en vrouwen. We praten erover na.

Nu het nog een beetje licht is gaan we buiten het Cupidospel doen. Met een pijl en boog moeten we allemaal proberen om 3 blokjes om te schieten. Het blijkt moeilijker dan gedacht. 

Weer binnen krijgt ieder een kartonnen taartpunt en mag op deze punt de verschillen opschrijven die ze denken te weten over mannen en vrouwen. We maken er een taart van en lezen een paar verschillen voor. 


We kijken een filmpje over man vrouw verschillen en hoe je rekening met elkaar kan houden als je begrijpt dat die ander anders is.

Henze legt uit dat mannen en vrouwen verschillende manieren van denken hebben. Een man denkt meer in vakjes. Een man kan die vakjes van elkaar gescheiden houden. Hij heeft een vakje werk, gezin, sport en een vakje seks. Hij kan deze vakjes los van elkaar houden. Bij een vrouw zijn alle vakjes met elkaar verbonden. Het gezin, werk, vrienden, gevoel, etc alles heeft met elkaar te maken. En als je dan bijvoorbeeld kijkt naar seks dan is dat niet alleen seks voor haar maar ook geeft ze haar hele wezen en is de beschadiging van een verkeerde relatie ook veel groter. Een meisje geeft zich helemaal maar een jongen kan alleen het doosje seks gebruiken zonder al zijn gevoelens. Leer elkaar dus eerst goed kennen.


We gaan een filmpje bekijken van Denkstof over verkering. Leer elkaar goed kennen voordat je jezelf geeft. Betrek God in je relaties. Hij kent je helemaal en weet precies wat het beste voor je is. 


We doen een spel met bierviltjes en 4 knijpers. We hebben alleen geen bierviltjes dus hebben we een vierkant kartonnetje. Probeer met z'n vieren met de knijper in de mond het bierviltje naar de overkant te brengen. Hiervoor moet je wel heel erg close worden.

We sluiten af met gebed en wie wil mag nog even filmpje blijven kijken over communicatieproblemen tussen mannen en vrouwen van Roue Verveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...