woensdag 12 oktober 2016

2. Kattenbak 11 oktober 2016. Thema: Lets talk about sex

 
Volle bak vanavond. Na cola en even kletsen doen we het hartjes spel. Ieder mag een snoepje in de vorm van een hartje pakken maar niet opeten. Je moet je beheersen. Aan de hand van de kleur van het snoepje krijg je een vraag. Een rood hartje betekend dat je iets van jezelf moet noemen dat je mooi van jezelf vindt. Blauw mag diegene die rechts van je zit vertellen wat hij of zij mooi aan je vindt en wit mag je iemand aanwijzen die moet vertellen wat hij of zij mooi aan je vindt. We maken zo een rondje. Na de vraag beantwoord te hebben mag je het snoepje opeten.


We vertellen dat we het vanavond gaan hebben over seks...maar voor we het daar over gaan hebben gaan we eerst naar een grappig filmpje kijken die vooral gaat over de lichamelijke veranderingen van de puber. In de pubertijd gebeurd er heel wat met je. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Er veranderd veel en er komt heel veel op je af en hoe ga je daar mee om.

We doen een spel. "Spring door de ring". We gaan allemaal in een kring staan en geven onze handen te gebruiken de hoepel door.

 
 
 
Seks is prachtig en bedacht door God. Een manier om alles van jezelf met de ander te delen. Om je geliefd te voelen en om jou liefde voor de ander te uiten. Dit doe je niet zomaar met iedereen. Seks is intiem en dat kan pas als je 100 procent veilig voelt. Is dit niet het geval dan is het net of je je geheime dagboek aan een vage kennis laat lezen. Het is zonde om seks te gebruiken om van elkaar bevestiging te krijgen. Je geeft je lichaam aan die ander zodat die je aardig vind? Maar verder, wat als het weer uitgaat, wat blijft er dan van je over? Leer de ander eerst op andere gebieden eerst heel goed kennen en kijk of je bij elkaar past. Bewaar seks voor iemand die je werkelijk lief heeft en die bij je wil blijven.
Vorige keer hebben we als verteld dat jongens anders in elkaar zitten dan meisjes. Meisjes geven zich helemaal maar jongens kunnen alleen de taartpunt seks gebruiken. Er zijn nog meer verschillen. Jongens worden geprikkeld door wat ze zien en meisjes worden meer geprikkeld door aandacht en aanraking. En jongens er is een verschil tussen iets zien en kijken. Je kan iets zien, maar kijken is ergens bewust je aandacht op vestigen. Wees voorzichtig met waar je naar kijkt. Waar kies je voor. Seks is mooi net als een vuur mooi en warm kan zijn als het in een de open haard brand. Maar vuur buiten de open haard maakt alles kapot. Buiten de veiligheid van een liefdevolle relatie kan ook seks veel kapot maken.
 
We doen een spel. Weer staan we in een kring en houden een rond koord vast. Aan het koord zit een ring die we doorgeven. Degene die in de kring staat mag 3 keer raden waar de ring is.
 
Porno is misbruik. Daar wil je niet naar kijken! Je kijkt het ten diepste omdat je pijn hebt, om jezelf voor een korte tijd te verdoven...maar daarna voel je je nog slechter. Het kan een verslaving worden dat je steeds weer die kick wil hebben. Dit is geen seks zoals God het bedoelt heeft en maakt dat het steeds moeilijker wordt om echt goede seks te hebben met iemand van wie je echt houdt.

Best wel serieus allemaal. Tijd voor nog een spel. Polonaise. De voorste moet proberen de achterste te tikken. Wie getikt is mag gaan zitten.

We kijken daarna nog één filmpje.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...