maandag 23 mei 2016

7. Tienerdienst 8 mei 2016 Thema: Dit is de dagVooraf: Leef in mij en het lied Hier allebei van Martijn Buwalda


Doel van de tienderdienst: Laten zien dat je het leven niet in de hand hebt. Dat een rotdag een geweldige dag kan zijn en een prachtige dag in het water kan vallen. Dat leven meer is dan leven van kick naar kick. Leer genieten van elke dag die God je geeft. Ga niet zitten wachten.

Bijbelteksten: Maak je geen zorgen voor morgen elke dag heeft genoeg aan zijn eigen zorgen(bergrede), De mens wikt maar God beschikt(spreuken). Geniet van elke dag(prediker), Doe al je werk van harte alsof je het voor God doet. God kent al je dagen.

                                                   Vertrouw op de HEER met heel je hart,
steun niet op eigen inzicht.
Denk aan hem bij alles wat je doet,
dan baant hij voor jou de weg.

Want wanneer hij zich aan eten en drinken te goed doet en geniet van al het goede dat hij moeizaam heeft verworven, is dat een geschenk van God. Wat u ook doet, doe het van harte, alsof het voor de Heer is en niet voor de mensen.
Introductiefilmpje. Vraag is herkennen jullie het Bijbelverhaal? Het gaat over de rijke dwaas. Hij was zijn hele leven bezig met zijn mooie toekomst. Maar toen puntje bij paaltje kwam zag zijn toekomst er heel anders uit dan hij had gedacht. Als we wachten op morgen dan kunnen we vandaag verliezen!!!

Spel snoepje smaakt naar…. Zak snoepjes en uitdelen als goed woord wordt uitgesproken. Tieners moet zelf achter de regel komen wanneer je een snoepje krijgt en niet aan elkaar vertellen.Eerst alleen woorden met een L met een snoepje belonen en dan woorden die beginnen met de laatste letter van het vorige woord. Je weet nooit wanneer het leven je toelacht. Je denkt het te weten maar het kan zo weer veranderen. 


 Durf te liften van Denkstof. Niet wachten op morgen want morgen kan heel anders uitpakken. Leef als een lifter. Er stopt altijd iemand en je maakt mooie avonturen mee. Door te genieten wat het leven je geeft. Geef door wat je ook zelf weer ontvangt. Dan kan je nu iets goed doen in plaats van oppotten voor later. Deel uit…Wat is in deze situatie verstandig om te doen. Vertrouw op de toekomst die God geeft. En leef dan in het nu.. Kijk om je heen. WWJD.

Spel zip zap zop 

Gedicht Leef van Martin brand.

Spel waterestafette. Met 2 sponzen en 4 emmers en 2 teams. Bij de emmer aan de overkant staat vanger. De eerste maakt de spons nat en gooit hem naar de vanger van zijn team. Die de spons uitwringt en daarna naar de overkant rent en de spons aan de volgende geeft. De gooier is nu de vanger enz. Na 2 minuten bekijken we het resultaat.


We eindigen met het spel crazy name  drummende daniel, juichende jonathan, hevige henze, dansende diane (Een variatie op het spel ik ga op vakantie en neem mee....)Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...