zondag 12 juni 2016

8. Tienerdiensten 12 juni 2016 thema: Vrij zijn

Voor de dienst beginnen we met een paar liederen die we afspelen op de beamer. Liedjes over vrij zijn en je eigen keuzes maken. Xink met Laat me vrij, Vrij zing 1,2,3 en God maakt vrij van Queen P.

Vanochtend geen volle bak maar toch nog 9 tieners. We openen de ochtend en praten met elkaar door over vrij zijn. Wat versta je onder vrij zijn. We schrijven de antwoorden op een groot vel karton. Geen school, geen huiswerk of verplichtingen, vakantie en geen gezeur. Vrij zijn is dus eigenlijk geen dingen die moeten en doen waar je zin in hebt.We doen een spel mummiepak. We maken 2 groepen waarbij elke groep één tiener totaal ingepakt moet worden met wc papier. Ze hebben 2 minuten de tijd. Beide groepen doen het goed. Allebei de tieners zijn totaal ingepakt.

We bekijken eerst een kort filmpje dat laat zien dat er voor je vrijheid is gevochten.

In de Bijbel staat veel over vrij zijn. In welke zin zou de Bijbel die vrijheid bedoelen?

In Galaten 5: 1 staat: Christus heeft ons bevrijd. Daardoor kunnen we als vrije mensen leven. Houd dus vol en laat u niet opnieuw een slavenjuk opleggen.

In Johannes 6: 34 staat: Jezus antwoordde: ‘Waarachtig, ik verzeker u: iedereen die zondigt is een slaaf van de zonde. Nu blijft een slaaf niet voor eeuwig in huis, maar de Zoon blijft wel voor eeuwig. Dus wanneer de Zoon u vrij zal maken, zult u werkelijk vrij zijn.
Jezus zegt: Kom tot mij allen die vermoeid en belast zijn en ik geef je rust. Neem mijn juk op je en leer van mij want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. En je zult rust vinden voor je ziel want mijn juk is zacht en mijn last is licht.

Over deze Bijbelteksten bekijken we een filmpje van Denkstof Als je er goed over nadenkt zul je nooit zonder regeltjes kunnen. Maar het is belangrijk te weten wie die regeltjes heeft bedacht. Had diegene het goede met je voor? Dan zou je die regeltjes wel willen volgen want regels zijn er om je te beschermen en zodat je werkelijk vrij kan zijn en blijven. Waarlijk vrij zijn kan doordat je niet meer gebonden bent aan de verkeerde dingen. Jezus biedt jou vergeving aan. Een leven samen met Hem. Samen dit leven dragen onder een zacht juk. Je staat er niet alleen voor. Dat maakt je vrij.Spel het juk: We gaan het juk eens echt ervaren. Henze heeft letterlijk 2 jukken gemaakt. Een juk voor één persoon met twee zware emmers zand. Die moet naar de overkant. Daar staat de ander klaar met een dubben juk waaraan de emmers worden gebonden. Nu mogen ze met z'n tweeën tillen en ervaren we het verschil. Draag je het juk van de wereld en bepaal je zelf en alleen of draag je het juk van Jezus.

Hierna bekijken we een lied van Ernst van de zaak "We chillen"

We doen nog een spel: Nu is het de bedoeling 1 persoon zo vast mogelijk vast te maken met folie, touw en tape. De jongens tegen de meisjes. Ze mogen de tiener zo vast mogelijk binden en daarna wisselen de groepen. Nu is het de bedoeling om diegene zo snel mogelijk los te maken. 
We bekijken het laatste filmpje over levend water. Zoek je het zelf of vertrouw je op God. Hij heeft het beste met je voor ook al lijkt het dat God van alles verbied. Hij leid je juist naar grazige weiden maar dan moet je niet eigenwijs op zoek gaan naar je eigen geluk.

Zo is de ochtend alweer omgevlogen en was dit de laatste tienerdienst van dit seizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...