dinsdag 5 april 2016

9. kattenbak 5 april 2016 thema: Kerk en maatschappij

We verwelkomen ieder met een wat drinken en een praatje. We praten elkaar even bij en beginnen de avond met gebed. Daarna introduceren dan het thema: De kerk.

We kijken of eigenlijk luisteren we even naar een klein stukje kerkdienst

Wat voor gevoelens krijg je hierbij? Hoe is de kerk van oorsprong bedoeld. We schrijven wat antwoorden op.


Daarna bekijken we een filmpje over wat Jezus misschien heeft bedoeld...


De kerk is bedoeld om de liefde voor en van God te ontvangen en door te geven. Om Hem en elkaar beter te leren kennen. Om er voor elkaar te zijn. Lees maar eens in handelingen 2:41-47

Alle gelovigen gingen met elkaar om als mensen van één familie. Ze kregen van de apostelen uitleg over Jezus. En ze kwamen steeds bij elkaar om te bidden en om met elkaar het brood te delen. De apostelen deden veel wonderen, en iedereen was diep onder de indruk.De gelovigen delen alles samen Alle gelovigen kwamen steeds bij elkaar. Ze deelden alles wat ze hadden. Ze verkochten hun bezittingen, en het geld gaven ze aan iedereen die het nodig had. Elke dag kwamen ze naar de tempel om samen te zijn. Bij elkaar thuis deelden ze het brood. Vol vreugde aten ze samen, en iedereen was even belangrijk. Ze eerden God, en het hele volk had veel waardering voor hen. Elke dag kwamen er meer mensen bij die door God gered waren.


We gaan een spel doen. We hebben twee hoeden en in die hoeden en twee groepen ieder gaat max 7x pepermunten in de hoed proberen te gooien. Als er 5 in de hoed zitten mag de hoed op het hoofd gezet worden en de pepermunten die erom heen liggen opgeraapt worden. Valt er een pepermuntje dan STOPPEN!

We kijken filmpje Lof zij de Heer en hebben een gesprekje over het verschil tussen de kerk en maatschappij.

We kijken daarna naar andere vormen van kerk.We bekijken de diensten van een conferentie Martin Vlaardingerbroek en de internetkerk. Hoe kan het ook? filmpje no longer slaves. Ben je wel eens in een andere kerk geweest. Wat was er anders en wat sprak je aan of wat juist niet? Zou je dingen aan de diensten in onze kerk willen veranderen en wat zou je dan veranderen. We praten zo een tijdje door.


Spel onduidelijke taal. We doen +/- 5 dropjes in de mond en ieder moet een stukje voorlezen.

Christus heeft ons bevrijd. Daardoor kunnen we als vrije mensen leven. Houd dus vol en laat niemand je weer slaaf maken. Ik waarschuw jullie. Jullie moeten je niet laten besnijden! Want als je dat doet, dan heb je er niets meer aan dat je bij Christus hoort. Ik zeg het nog een keer: Laat je niet besnijden. Want dan moet je alles doen wat er in de Joodse wet staat. Proberen jullie jezelf te redden door je aan de Joodse wet te houden? Daarmee bereik je alleen dat je niet meer bij Christus hoort. En dan zal God je niet redden. 
Dus gemeente/kerk zijn in deze tijd hoe doe je dat?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...