woensdag 16 maart 2016

8. Kattenbak 15 maart 2016 Thema: Homerun

Het heeft even geduurd door de voorjaarsvakantie en Henze's reis naar Polen maar vanavond hebben we eindelijk weer een kattenbakavond. Vanavond is het thema: "Homerun." We beginnen eerst met even bijkletsen met drinken en wat lekkers. Alle belevenissen worden doorgesproken. Daarna beginnen we de avond met gebed en leggen we uit wat we met het thema: Homerun bedoelen. Het is de bedoeling om na te gaan wat jou precies houvast geeft in het leven.We beginnen met een spel. We hebben een bak met zand, een bak met water en een kussen. We doen dit spel buiten. De tieners gaan tweetallen vormen en moeten 35 cm van elkaar af kiezen op welke ondergrond ze willen staan. (er staan laarzen klaar) Ze moeten elkaar bij de armen pakken en proberen om te duwen/trekken.

Hierna gaan we naar binnen en gaan we het filmpje homerun bekijken. "Alle gekheid op een stokje" Waar houd jij je aan vast als de grond onder je voeten dreigt weg te zakken?  Waar is je HOME? Waar ga je heen als het "brand?" We praten er even over door en gaan dan door met het volgende spel.

Het knuffelspel: We maken 2 teams. De meisjes tegen de jongens. Elk team heeft een knuffel, een bord en ducktape. In verschillende ruimten moeten ze de knuffel zo stevig mogelijk aan het bord vastmaken.. Hierna wisselen de borden met de knuffel van team. Welk team kan de knuffel het snelst losmaken? De meisjes winnen.

Een vast honk kan scheuren vertonen. Het kan oersterk lijken maar kan toch niet zo veilig zijn als je had gedacht. Hier over bekijken we het volgende filmpje

Film over de Titanic. De boot die niet kon zinken en over ds. John Harper die op deze boot de schipbreuk meemaakte en die aan iedere drenkeling die hij tegenkwam vroeg:"Ben je al gered" We praten erover na. Ook een plek waar je je veilig voelt kan schudden.


Hierna gaan we naar buiten en doen we het spel "waterstorm". Met een dienblad met bekertjes moeten 4 groepjes van 4 een rondje om het huis rennen. Wie heeft het meeste water nog in de bekertjes? En welke groep is het snelst? De bekertjes zijn bijna allemaal vol gebleven.

We bekijken een film over houvast bij mensen zoeken. En houvast bij Gods kracht vinden. Eerst bekijken we het filmpje in stilte en daarna zingen we mee.Wat als er iets ergs gebeurd of een heel honk wegvalt. Waar haal jij dan je houvast vandaan. In de Bijbel staat dat God een honk wil zijn. David noemt God vaak een Rots een Vaste Burcht. Een honk waar hij heen vluchtte als hij het niet meer zag zitten.God houdt je vast God is met je al de dagen van je leven. Niet alleen sommige dagen. Hij hoort en weet wat je nodig hebt en wil voor je zorgen als een Vader. Je mag alles aan Hem vertellen. Zoals een kind alles zo snel mogelijk aan zijn vader wil vertellen. Zo mogen wij ook naar God gaan.


We hebben binnen een groot stuk karton neergelegd. Hierop zijn verschillende honken te zien, Vrienden, familie, geld, school, thuis, uitgaan, God, iets anders. We stellen vragen: Naar welk honk ga je als je geweldig nieuws hebt gehoord? Naar welk honk ga je als je ruzie krijgt met een vriend of met je ouders? Naar welk honk ga je als geld op is? Als je slecht nieuws hoort? Bang of verdrietig bent? Ieder heeft een pion en mag die steeds op het honk zetten.

We hebben in ons leven allemaal verschillende honken waar we naar toe kunnen gaan. Vrienden en familie die voor je klaarstaan maar er is één honk die echte zekerheid bied Je kan een plekje vinden bij verschillende honken en die zijn ook heel belangrijk maar net als met honkbal als je het laatste belangrijkste honk niet behaald dan krijg je geen punt. Dan heb je geen echte houvast.


Hierna is de tijd voorbij. We sluiten af en ieder gaat weer naar huis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...