donderdag 3 maart 2016

5. Tienerdienst 28 februari 2016 de veertigdagentijd


We beginnen met wat liederen. Via Dolorosa van Sela en Gethsemane van Kees Kraayenoord Als iedereen er is dan beginnen we de dienst. In totaal deze ochtend 17 tieners. Dit hadden we niet verwacht zo aan het begin van de voorjaarsvakantie. Maar hoe meer zielen hoe meer vreugd.


We introduceren het thema aan de hand van een filmpje "wat is er met Pasen" Ongelooflijk dat zo weinig mensen meer weten wat Pasen betekent. Hoe zit het met deze groep. Gelukkig weten de meesten wel wat Pasen is. Pasen begint onder andere met Palmpasen, De meesten weten ook dat het gaat over Jezus die op een ezel Jeruzalem binnenrijdt.

We doen een spel. Twee aan twee bij elkaar op de rug en proberen een bal in 1x in de emmer gooien. Het spel is te makkelijk. Bijna alle ballen gaan erin.

We gaan een filmpje bekijken met een opdracht. Een persoon in dit filmpje liegt. Antwoord het meisje met de Ichtus ketting want zo'n Christelijk symbool draag je niet zomaar, dan zou je meer van de Bijbel moeten weten?

Aansluitend kijken we naar beelden van the Passion of the Christ.  Met het lied van Gerald Troost. U gaf 100 procent.

We praten erover na. Wat is Pasen eigenlijk. Hierna een filmpje van Denkstof en de opstanding van De DVD Bijbelvertellingen van Ben Ketting.
Als we goed hebben opgelet kunnen je nu de antwoorden weten op de volgende kwisvragen over Pasen.

QuizzzAls laatste gaan we in 4 groepen van 4 een estafette spel doen. We hebben een groot kruis dat ze met z'n vieren naar de eerste opdracht moeten dragen. Daar moet één met een zweep de kopjes van een tafel slaan, Dan met het kruis naar de volgende opdracht, Emmers met zand naar de overkant dragen. Dan weer verder met het kruis naar de 30 muntjes die ze in een emmer moeten gooien. Als laatste lopen ze met het kruis naar de balk, hamer en spijkers en mogen 3 spijkers in de balk slaan. En dan mag de volgende groep.Hierna sluiten we af en kijken nog even naar lied van Martijn Buwalda. Goede vrijdag.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...