dinsdag 27 oktober 2015

3. Kattenbak 27 oktober 2015 Thema Jezelf zijn 2/ echt zijn.

Vanavond zijn we met z'n tienen. Na even bijgekletst te hebben met cola en cake doen we een rondje gebed. Waar kunnen we voor bidden of danken? Er zijn geen problemen, dus danken en bidden we voor een goede avond.

Wie ben ik spel.
Hierna delen briefjes met vragen uit. Hier op mag iedereen invullen wat zijn favoriete drankje is, waarvoor hij/zij wakker voor gemaakt mag worden, waar hij/zij een hekel aan heeft en wat een droomwens is, met wie zou je graag een dagje willen ruilen, de kleur ogen en schoenmaat en dan de naam. Alle briefjes komen in een doos. Hierna wordt er een briefje uitgetrokken en voorgelezen. Wie weet als eerste wie de persoon op het briefje is???Hierna kijken we een filmpje over Jezelf zijn. Het is een stukje van Spangas. Jezelf blijven is moeilijk. Het nadoen van een ander is misschien makkelijker maar saai.


Wanneer kan je echt jezelf zijn? Je kan pas jezelf zijn als je niet bang bent? Je thuis voelt!
Het heeft niet alleen met veilig voelen te maken maar ook met het accepteren van jezelf. Accepteer je jezelf?
 
We bekijken een stukje uit de film de reis van het drakenschip van de Kronieken van Narnia. Lucy heeft met een spreuk gewenst dat ze mooier mag zijn. Ze wil net zo mooi als haar zus zijn. Ze komt in een wereld terecht waar ze haar zus is geworden en Lucy nooit heeft bestaan. Ze heeft zichzelf weg gewenst en met dat weg wensen is ook de wereld anders geworden.

Ik heb het filmstukje voor deze blog niet op YouTube gevonden maar wel een mooie clip met beelden uit de film We praten erover na en

bekijken dan een filmpje van denkstof.

Kan je, je zwakke en sterke punten accepteren. Ben je blij met je talenten? Ben je op je plek? God heeft een doel met je leven. Hij heeft je precies goed gemaakt voor het doel dat God voor je heeft. Dan ben je pas echt op je plek. Denk eens na waar wordt jij blij van.

We delen hierna spiegels uit. Ieder krijgt een spiegel en een stift. Op de spiegel mag je eigenschappen van jezelf schrijven waar je blij mee bent, wat past bij jou, wat is iets van jezelf dat je nooit kwijt wil raken. Samen bespreken we de antwoorden.

En kijken nog naar het laatste  filmpje. Wie ben jij.

Vanwege tijdgebrek zijn we aan het onderstaande niet meer toegekomen.


In Psalm 139: 15-18
Mijn beenderen waren voor U niet verborgen,
toen ik in het verborgene gemaakt ben
en geborduurd werd in de laagste plaatsen van de aarde.
Uw ogen hebben mijn ongevormd begin gezien,
en zij alle werden in Uw boek beschreven,
de dagen dat zij gevormd werden,
toen er nog niet één van hen bestond.

Daarom, hoe kostbaar zijn mij Uw gedachten, o God,
hoe machtig groot is hun aantal.
Zou ik ze tellen? Zij zijn talrijker dan korrels zand;
ontwaak ik, dan ben ik nog bij U.
 

Spel: Met tape zijn 6 vakken gemaakt. Vrienden, school, thuis, sport, hobby en familie. Op welk gebied wil je meer jezelf zijn? en hoe wil je dat aanpakken. Heb je tips?

Slotspel. Pingpongballen via een kartonnetje in een emmertje proberen te krijgen. De een gooit, de ander slaat terug naar een emmer. Welke groep heeft de meeste pingpong ballen.

Sluiten af met het lied Who am I.


 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...