zondag 31 mei 2015

8. tienerdienst 31 mei 2015 thema: De grootheid van God en toch heel dichtbij

Bijschrift toevoegen
We beginnen met het lied van Chris Tomlin. Our God is greater God is niet te begrijpen groot en toch heel dichtbij in moeilijke en fijne momenten. Je kan je heel klein voelen tegenover een machtige God maar het we hoeven geen angst te hebben. Ook al is God groot Hij wil juist heel dichtbij je zijn en Zijn Liefde met je delen. Het tegenovergestelde van angst voor God is vertrouwen op God. God is voor ons. Vertrouw God ook als je niet begrijpt. Wij kunnen God niet begrijpen. We bekijken filmpje over de grootheid van God.

 Filmpje 1 De grootheid van God in de schepping

Spel: Iedereen blaast een ballon op. We doen een spel. Back to back balonnenrace. twee teams moeten een ballon op hun rug klemmen onder hun armen en tussen de knieën en deze ballonnen moet overgepakt worden door het volgende team zonder handen. Na de race worden de ballonnen geplet. Tijd om weer even te gaan zitten en te kijken naar het volgende filmpje

Filmpje 2 Hoe groot zijt Gij van Kees Kraaijenoord

Spel: We hebben ook nog extra grote ballonnen. Drie vrijwilligers mogen proberen de grootst mogelijke ballon te blazen zonder dat ie knapt.

Spel Bekertjes omstapelen. We hebben 20 rode bekertjes en 1 witte onderop. Door de rode bekertjes van bovenaf te pakken en onder weer aan te sluiten komt het witte bekertje boven. Wie van de twee is het snelst met omstapelen?

Filmpje 3 Denkstof, Ssst, God praat tegen je!

Hoe praat God nu tegen jou? Heeft Hij wel eens tegen je gesproken? En wat moet je doen om Gods stem te horen? We houden even een vragen rondje.

Spel We doen een spelletje hints. Probeer voor de groep een woord uit te beelden met gebaren ipv woorden. Wij geven woorden als onzichtbaar, vuurtoren, Melkweg, regenwolk, diepzeeduiken etc.

Filmpje 4 Galactische aanbidding.

De almachtige God, de Ik Ben is mens geworden. God is groot maar is klein geworden om dicht bij jou te zijn. Hij houdt van je. Hij veroordeelt je niet. Hij wil dat je Hem kent. En door Jezus mag je ontdekken wie God is. Zijn Heilige Geest is zelfs in jou.

We sluiten af Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...