woensdag 1 juli 2015

9. Tienerdienst 28 juni 2015. Thema: God wil ons leiden.Bij binnenkomst laten we twee muziekvideo's zien. I will praise you in de storm en Oceans, Where feat may fail. Vanochtend zijn we met z'n twaalven. Een mooi even aantal en dat komt goed uit met de spelletjes die we hebben bedacht.

Na welkom en gebed gaan we een kort filmpje bekijken van een ijsbreker. En stellen wat vragen. Wat heb je nodig om een schip te varen. Motor, schroef en roer, een stuurman. etc. Daarna kijken we nog een kort filmpje over de motor die het grote schip nodig heeft. Een gigantische motor.Maar als het nu echt moeilijk wordt en je de weg op het water niet weet. Als je een moeilijke haven binnenvaart dan heb je nog iets nodig. En dat is een loods. Ook hiervan kijken we een kort filmpje

Om de weg met een schip te varen is er heel wat nodig. Als eerste moet een schip varen om het te kunnen sturen en alles moet in orde zijn. Maar de echte leiding daar heb je een goede stuurman en zelfs een loods voor nodig. En als je naar je eigen leven kijkt dan zul je ook merken dat je niet alles in de hand hebt. Je hebt iemand nodig die de weg weet en dat is God. Er staat in de Bijbel dat Hij altijd bij je is en zelfs dat Hij je voortdurend wil leiden. Jesaja 58: 11. We gaan op vakantie gaan naar een nieuwe klas of school en je mag weten dat God altijd vol liefde je wil leiden. Maar dan moet je wel de relatie met God onderhouden. Hem om raad vragen dat mag altijd.


We doen het hupspel. We maken twee groepen. Iedere groep heeft een langwerpig stuk zeil waar ze met zijn allen op moeten staan. Door te overleggen moeten ze naar voren zien te komen. Bijvoorbeeld om tegelijk naar voren te huppen 1,2,3.. hup. De eerste keer is er geen overleg en gaat het niet goed maar de tweede keer gaat het al een stuk beter.


Henze verteld het verhaal van een klokkemaker. Er was in een stadje geen klokkemaker en alle klokken gaven verschillende tijden aan. Zodat de een te vroeg en de ander te laat liep. Sommige mensen lieten de klok stilstaan omdat hij toch niet werkte. Toen kwam er een klokkemaker in het dorp en begon de klokken te maken zodat ze gelijk gingen lopen. De klokken van de mensen die altijd de klok hadden opgewonden waren goed te maken maar de klokken waar niet meer naar omgekeken was die waren te verroest om nog te maken. Zo kan het ook met het geloof gaan. Als je toch blijft bidden en bijbellezen is het een stuk makkelijker om God om raad te vragen en om Gods leiding te zien in je leven. Als je niets aan je geloof doet dan kan je God leiding ook veel moeilijker zien en ervaren. Je moet Hem wel om hulp vragen!
Dan bekijken we een klokfilm 


Hierna gaan we weer een spel doen 3 groepen van 4 personen. Ieder krijgt een blinddoek om een een lang stuk touw in handen. Het is de bedoeling om met zijn vieren de touw in een vierkant te leggen. Ook hier moet een de leiding nemen en een goed idee bedenken. (Bijvoorbeeld de twee uiteinden aan elkaar knopen en dan ieder op een hoek proberen te staan, dit zeg je er natuurlijk niet bij)

Dan kijken we het filmpje wat er gebeurd als er geen loods is.


We bekijken daarna een korte overdenking van Jurjen ten Brinke. Gods leiding in je leven kan je ervaren door de 6 c's Omstandigheden (circumstances), Gezond verstand (common sense), Aansprekende Bijbelteksten (convincing scripture), Overtuigd worden door Gods Geest (compelling spririt), Raad van andere Christenen (communion of the saints) en vrede in je hart (chilling) Om Gods leiding te ervaren hoef je niet heel hard je best te doen om Zijn signalen op te vangen door meer te bidden en bijbel te lezen want ooo wee. Nee je mag in vertrouwen leven zoals God het bedoeld heeft. Als je je hart richt op God dan zal Hij je bijstaan en bij je zijn. Vertrouw daar maar op.

Het schip vaart met als motor de Heilige Geest en Jezus als Loodsman en jouw bereidheid om je te laten leiden is het roer dat je aan Hem overgeeft of het zeil waar Gods Geest in mag blazen. Vertrouw maar dat God je vol liefde wil leiden.

We doen nog een spel 1,2,3 spel. Twee aan twee. Om en om zeggen ze 1,2,3 en dat is best ingewikkeld. Nu wordt 1 een klap in de handen 2,3. Na dit te hebben geoefend wordt het klap, stamp 3 en na dit te hebben geoefend wordt het klap stamp draai rond. Het is behoorlijk ingewikkeld omdat je steeds om en om moet klappen en stampen en draaien. Je moet je hoofd er dus goed bij houden.

Als afsluiting bekijken we nog een filmpje

en afsluitend het lied Tom tomGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...