zaterdag 18 april 2015

6. Tienerdienst thema: Pasen

Vanochtend een uurtje eerder opstaan en ook nog eens wat vroeger naar de kerk om alles voor te bereiden voor de tienerdienst. We gaan het deze palmzondag hebben over Pasen. We verwachten niet zo veel tieners omdat de meesten mee zijn op clubkamp maar om nou pas weer volgende maand een tienerdienst te houden? Als alleen maar onze eigen zonen er zijn is het ook goed dan doen we het voor hen. Er is ook nog een grote groep tieners die niet mee is op clubkamp, dus hebben we toch een tienerdienst voorbereid. Maar....Onze oudste zoon komt ziek naar beneden. Hij heeft de hele nacht niet geslapen en wil echt niet mee. Hij blijft thuis om wat bij te slapen. Dat is wel weer 1 tiener minder. We gaan naar de kerk en zetten het kruis klaar dat Henze heeft gemaakt. Hieraan mogen de tieners straks alle dingen op zetten waarvoor Jezus is gestorven. Via de Beamer laten we twee liederen afspelen.

Filmpje 1 en Filmpje 2

Nu is het wachten op de tieners. Er komen uiteindelijk 2 tieners. Samen met onze jongste zoon dus 3. Maar we hebben gezegd dat als er maar 2 of 3 zouden zijn we de dienst door zouden laten gaan dus gaan we vol goede moed deze dienst in. We bidden voor de tieners op clubkamp en voor deze dienst.
We beginnen met een filmpje met een enquete over Pasen. Wij weten misschien heel veel van Pasen maar hoe zit het met mensen die niet naar de kerk gaan.

Filmpje 3

Nu gaan we zelf een quiz doen. Wat weten we zelf van Pasen

Hierna krijgen we via Denkstof een uitleg over goede vrijdag en Pasen

Hierna mogen we op uitgeknipte handen en voeten dingen schrijven waarvoor Jezus is gestorven. zonden.We gaan hierna samen de film van Hart voor Pasen bekijken. Het vlinderCircus. Het gaat over een circus die mensen aanneemt die mislukt zijn in het leven. Een kroegvechter wordt sterke man, Een oude afgeschreven circusartiest wordt werelds oudste acrobaat. Circusleider Mendez komt Will tegen een man die zijn leven slijt in een freakshow omdat hij geen ledematen heeft. Hij staat bekent als de man waarvan God zelf zich heeft afgekeerd. Wil is verbitterd en gelooft in de leugen dat hij niets waard is. Bij Mendez mag hij een nieuw leven beginnen maar niet in een freakshow. Hij ontdekt zijn eigen bijzondere talenten en krijgt toch een circusact waarmee hij anderen mag bemoedigen. Zo mogen wij ook bij God ons afkeren van de leugens van deze wereld en een nieuw leven beginnen als kind van God.Een indrukwekkende film. We sluiten af met de zandtovenaar en zo is de ochtend alweer voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...