maandag 9 maart 2015

6. Catechisatie 6 maart 2015 Thema: Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus.

6. Catechisatie 6 maart 2015 Thema: Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus.

Dit filmpje hebben we gebruikt om deze tienerdienst voor te bereiden.

We hebben de tieners uitgenodigd met onderstaand filmpje

Filmpje

We drinken eerst wat drinken uit jongens en meisjes bekers (paardebekers en voetbalbekers) en eten er een jongens en meisjes taart bij. Een taart in punten en een taart in rondjes die staan voor het denken van mannen en vrouwen maar we gaan dat pas later uitleggen. We kletsen even bij en gaan dan beginnen. We gaan het hebben over de verschillen tussen mannen en vrouwen.
We bekijken eerst een filmpje Grappig bierreclame

Filmpje 2 man en vrouw hebben geen verschillen

Filmpje 3 Uitleg mannen komen van mars en vrouwen van venus

Ieder krijgt hierna een taartpunt en mag daarop de verschillen die ze kennen opschrijven. Daarna zetten we de taart in elkaar en bespreken de verschillen.
Cupidospel: We hebben op het raam een bulseye gemaakt waar je kan richen op het hoofd, mond oog en hart. Het middelste rondje heeft de meeste punten. Met pijl en boog gaan we schieten. Wie schiet in de roos? En haalt de meeste punten?

We bekijken film over de verschillen.

Henze legt uit hoe de hersenen van mannen en vrouwen verschillen. De mannen denken als het ware in doosjes Je hebt een doosje voor school, je hebt een doosje voor vrienden. etc. Vrouwen denken gaat anders. Alles is met alles verbonden. Stel dat je een leuke jongen leert kennen. Een meisje geeft zich helemaal maar een jongen kan alleen het doosje seks gebruiken zonder al zijn gevoelens. Leer elkaar dus eerst goed kennen.

We bekijken een filmpje

We doen een spel met bierviltjes en 4 knijpers. Probeer met z'n vieren met de knijper in de mond het bierviltje naar de overkant te brengen. Hiervoor moet je wel heel erg close worden

We bekijken populaire filmpje "Je weet niet wie ik ben"

Ieder krijgt een kartonnen taart en in de punten mogen de tieners schrijven wie ze zijn. We sluiten af met gebed en wie wil mag nog even filmpjes blijven kijken.

Filmpje R. Verveer communicatietip

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...