maandag 9 maart 2015

5. Catechisatie 30 januari 2015 Wie ben jij als niemand kijkt?

5. Catechisatie 30 januari 2015 Wie ben jij als niemand kijkt?

We beginnen de avond met even bijkletsen. Het heeft na de jeugddienst eind december even geduurd tot er een nieuwe Cat avond was gepland en er is weer van alles gebeurd. De groep is deze avond niet zo groot omdat er deze avond ook andere activiteiten waren. Maar met 4 tieners wordt het vast ook een leuke avond. We bekijken eerst een filmpje.


Wat mensen van je zien hoeft niet persé je ware ik te zijn. Vaak dragen we een masker en doen we ons mooier voor dan we zijn. Wat gaat er in je om en wie ziet je en wie mag je zien zoals je bent?

We doen een spel: Wie ben jij?
Iedereen krijgt een bordje op zijn rug met een naam van een bekende persoon. Door vragen aan elkaar te stellen die alleen met ja en nee beantwoord mogen worden moet je erachter komen wie je bent.

We doen het spel nog een keer maar dan anders. Nu mag een tiener een pet op doen met een naam erop. Hij moet door vragen aan de groep te stellen erachter komen wie hij is. Nu gaat het erom wie dat het snelste kan.

We bekijken een filmpje: Beeld van God

 

God ziet je altijd. Hij weet werkelijk wie je bent ook als niemand je ziet. Hoe is dat voor jou? Vertrouwd of beangstigend. Hoe zie jij God. Staat hij met een beschuldigende vinger naar jou te kijken of met een bemoediging als een liefhebbende papa. We hebben allemaal een beeld van God.
Op een vel papier schrijven de we de antwoorden op die uiteenlopen van een goede gids tot een lieve papa.

Jezus zegt: Heb je mij gezien dan heb je de Vader gezien. Jezus heeft laten zien wie en hoe God is. Hij kwam naar de aarde juist voor mensen die door niemand werden bewonderd. De armen, de zieken, de hoeren en de belastingambtenaren. Mensen die door anderen veracht werden. Jezus liet Gods liefde zien voor een verloren wereld.

We doen weer een spel: Blindemannetje. Een krijgt een blinddoek op en moet door de ander te voelen aan het gezicht raden wie het is. Het lijkt makkelijker dan het is.

 

Wie is God nu echt hoe kunnen we hem zien als we Hem niet zien. We zien dat God van ons houdt en tegenover God ben je een open boek. Wegvluchten voor God lukt niet. Hij heeft je gemaakt en Hij laat je niet los. Hij ziet het met je zitten maar Hij laat je wel volkomen vrij. Je hoeft niks voor God te doen Hij heeft alles al. Hij wil alleen dat je Hem leert kennen en lief hebt.

 
Filmpje: God ziet jou zitten

We sluiten af met een spel waarbij we een film gebruiken. De opdracht is om goed te kijken en halverwege de film gaan we kijken wat er allemaal is veranderd. Zoek en je zult vinden. Er moeten 21 dingen zijn veranderd. Het blijkt dat we maar weinig verandering zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...