zondag 7 december 2014

Tienerdienst 7 december 2014 Thema: Ben jij ook zo bang?

3. Tienerdienst 7 december 2014 Thema: Ben jij ook zo bang?
 
Bij binnenkomst krijgt ieder wat drinken en draaien een film over storm op zee. De aanvang van de dienst is niet helemaal duidelijk geweest dus leek ons dit een goede oplossing. Er komen in totaal 14 tieners, een mooi aantal.
 
 
 
 
De golven zijn spectaculair. De effecten op het schip en de lading enorm. Kennen jullie dat storm. We kennen de storm hier in het dorp. We hebben in 2009 te maken gehad met een kleine tornado.  Daken van huizen en bomen braken als luciferstokjes. Kan je ook spreken van storm in je leven. Wanneer zeg je dat. Als je de grip kwijtraakt op dingen.
 
Film over Jezus in de storm.
 
Een rots is heel sterk maar ijzer kan een rots splijten. IJzer is heel sterk maar vuur doet het smelten. Vuur is heel sterk maar water kan het blussen. Water is heel sterk maar een schip klieft het water en gaat zijn weg. Een schip is dus heel sterk maar een wind kan het laten stormen en het doen vergaan. De wind is heel sterk maar een mens kan tegen de wind inlopen en deze breken. Dus eigenlijk is de mens heel sterk maar wat breekt de mens??? Angst kan de mens breken en wie kan de angst wegnemen?
 
We doen een spel 1. blikjes estafette met spaghetti. Er zijn 2 groepen die elk 5 lege bierblikjes hebben. Door het lipje moet een spaghetti die aan beide kanten met de mond worden opgetild. 2 aan 2 moeten de tieners het blikje aan de spaghetti optillen en naar de andere tafel brengen. Helaas is de spaghetti niet sterk genoeg en breken ze net iets te snel. Leuk idee maar werkte niet echt.
 
We gaan snel door naar spel 2 De twee groepen gaan achter elkaar liggen. Ieder met de voeten bij de schouder van de ander. Een lange rij. De eerste krijgt een banaan tussen de voeten en buigt zijn benen over zijn hoofd. De volgende moet de banaan met de voeten overpakken en doorgeven naar achter. Dit spel gaat gelukkig wel goed en is echt leuk om te doen.
 
We kijken nu weer naar een film over een storm. Nu zit Jezus niet aan boord maar komt over het water naar zijn bange discipelen gelopen.
 
 
 
Hierna bekijken we een uitleg van David de Vos over de twee bijbelgedeeltes die we hebben gezien. Waar is Jezus in jouw storm?
 
 
Spel 3. Wat zit er in de box. Er is een doos met een lap erover. Er zitten enge dingen in maar ook wat mandarijnen. Ieder moet voelen hoeveel manderijnen in de doos zitten. Er zitten ook andere dingen in zoals plakkerige balletjes, nepballen, nepslijm.
 
Spel 4 Candylift. twee potloden met aan de uiteinden een stuk touw. De touw gaat achter de oren. De potlood hangt horizontaal en er wordt een smartie op gelegd. Door langzaam en gelijkmatig aan de touwtjes te trekken komt de potlood met het snoepje naar je mond. Leuk spel maar wel heel moeilijk het lukt maar een paar om de snoepjes te bemachtigen.
 
Film met getuigenis van een man die tijdens een storm op zee zijn leven in Jezus handen legt.
 
 
 
 
 Spel 5 Storm op de grond. In tweetallen tegenover elkaar zitten met de voeten tegen elkaar. In een rij. Elke rij heeft een nummer. Wordt het nummer geroepen dan sta je op springt over de andere benen terug naar waar je vandaan komt.

We sluiten de dienst af en kijken nog even een film over hoge golven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...