zondag 23 november 2014

4. Catechisatie 21 november 2014 thema: Praatjes vullen geen gaatjes

4. Rock Solid thema: Praatjes vullen geen gaatjes

Hoe betrouwbaar is jouw woord en is Gods Woord betrouwbaar? Een avond over schijnheiligheid en eerlijk zijn. We beginnen eerst met het bespreken van de jeugddienst. Wat gaan we doen? We willen een catechisatiedienst laten zien in de dienst. Het thema: zwart/wit zullen we als uitgangspunt nemen.

We introduceren het thema met een spel. Hoe goed ben jij in basketbal??? vertel... en daarna naar buiten, laat maar eens zien. Ieder mag ieder 3x proberen om een basketbal in het net te gooien.

Wat je zegt en wat je doet daar kan een verschil in zitten. Als je alleen maar blijft praten dan kom je niet toe aan werken. Spreuk 14:23  Elke inspanning levert iets op, loze praatjes leiden enkel tot gebrek.

We laten een filmpje zien van de visserloze vissers.
Beloofd is beloofd, hoe betrouwbaar is jouw woord? en kom je altijd na wat je zegt? Ook als het moeilijk wordt

Spel: "Geen woorden maar daden", "de daad bij het woord voegen", praatjes vullen geen gaatjes" Ieder krijgt 6 pingpong ballen en die moeten met een stuit in een emmertje gemikt worden.

We bekijken het filmpje van Jozef. Ook God geeft zijn woord, zijn belofte je kan daar op vertrouwen ook al mogen de omstandigheden soms anders lijken...God is trouw.

Geloof en gedrag gaan hand in hand. Is dat niet zo dan spreken we schijnheiligheid of huichelarij. Je moet je gedrag aanpassen aan je overtuiging en niet andersom. Walk your talk. Zo trouw is ook God, zijn Woord is trouw en zal ons niet beschaamd laten staan. Ken Hem in al je wegen en Hij zal je wegen recht maken. Vertrouw niet op je eigen inzicht.

Filmpje:

Vertrouw je God? Waarom wel/niet? Kijk je naar de situatie of naar de waarheid.
Ben jij betrouwbaar. En wie ben jij als niemand kijkt.

Spel. We willen eigenlijk het spel doen waarbij één zich laat vallen en de ander opvangt maar we besluiten om alleen een filmpje hierover te laten zien.

We besluiten de avond met het oefenen van ons zwart/wit dansje en gaan dan weer elk ons weegs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...