maandag 10 november 2014

2 Tienerdienst 9 november 2014 Thema: Jouw leven en Gods plan.

2  Tienerdienst 9 november 2014 Thema: Jouw leven en Gods plan.
 
Bij binnenkomst draaien een filmpje over het schilderij van de brede en de smalle weg.

Wat hebben we gezien en wat is er opvallend. Er is tussen de twee wegen een middenstuk waar mensen nog de kans hebben om via een bruggetje naar de smalle weg te gaan. Een werelds leven leid uiteindelijk naar de dood. Het is een zinloos en leeg leven. Op de smalle weg kom je door een nauwe poort en leidt je eerst langs het kruis. De weg is smal en bochtig er zijn zelfs leeuwen maar als je goed kijkt zit de leeuw vast.
 
We beginnen met gebed en introduceren het thema. Best wel een zwaar thema en daarom beginnen we met een spel.

Spel 1: Kleedjes race. Twee groepen hebben allebei een bak met spekjes. Een persoon moet op het kleedje zitten met een bierviltje in de mond en daarop een spekje. Door je heen en weer te bewegen gaat het kleedje naar voren. Het spekje gooi je in het bakje aan het eind. Wie heeft als eerste het bakje met spekjes leeg.
 
Dit is allemaal heel leuk maar waar draait het leven om? Het zo gauw mogelijk verzamelen van zoveel mogelijk lekkers? We bekijken een filmpje van de Alphacursus is er meer?

 

 
Is dat alles? Waar draait het leven om. We bekijken nog een filmpje. Je leven kan deel uitmaken van Gods verhaal.

 

Wat is tijd als je de eeuwigheid hebt. Henze laat een touw zien. Moet je voorstellen dat, dat touw eeuwig doorgaat. Het uiteinde van het touw is gekleurd en dat kleine stukje is jouw leven. Hier zie je de preek in het engels. https://www.youtube.com/watch/?v=86dsfBbZfWs

Spel 2: Plastic bekertjes stapelen. We hebben twee groepen en allebei gaan ze samen een zo hoog mogelijke toren van bekertjes maken. De hoogste toren wordt een toren van 14 bekertjes. Hier zie je dat des te sneller je wilt des te moeilijker het gaat. Neem de tijd. en maak goede keuzes.
 
Waar gaat het heen. We bekijken een filmpje over de rode lijn van de Bijbel. Ik heb hem Nederlands ingesproken omdat de film anders niet te volgen was.
 
 
Spel 3:
 
We hebbben een tijdlijn gemaakt en hebben kaartjes allerlei bijbelse verhalen. Van de schepping, Abraham, Noach, Jozef etc. De tieners moeten de kaartjes in de goede volgorde op de tijdlijn leggen. We hebben een boek met de tijdlijn op tafel waarin ze even mogen spieken.
 
Hierna kijken we nog een filmpje van Denkstof. God wil deelhebben aan je leven. God werkt als de A-team.
 

We eindigen met het samen maken van een legpuzzel van 100 stukjes. Wij zien puzzelstukjes maar God overziet het hele plan. En zo is de ochtend alweer voorbij.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...