zondag 12 oktober 2014

6 december 2013

5. Rock Solid 6 december 2013 Wensen en teleurstellingen (Sinterklaasspecial)

De jongens en ook nu meisjes heten we welkom met pepernoten, kikkers en muizen en als ze willen warme chocolademelk. De meesten kiezen toch voor de vertrouwde cola. We zijn dit keer met z'n zevenen. Onze zoon heeft zich verkleed als zwarte piet en we hebben sinterklaasslingers opgehangen. We laten bij binnenkomst de zwarte pieten move horen. Dan na even bijpraten beginnen we de avond met gebed.

We leggen het thema uit: Wat zijn je verwachtingen en wensen en hoe ga je om met teleurstellingen als je iets krijgt waar je niet om had gevraagd. Schop je dan overal tegenaan of berust je erin?

We doen een spel. We hebben overal kikkers en muizen verstopt. Degene die 4 vinden krijgen een verrassingsei. Degenen die het ei winnen moeten eerst nadenken wat hij/zij zou willen dat er in het ei zat. Na het uitpakken is de vraag vind je het leuk of is het een teleurstelling?

Hierna nog een spel. Twee personen gaan tegenover elkaar zitten en de een moet proberen om 10 pepernoten in de mond van de ander te gooien. (Gelukkig is er een EHBOer in ons midden) en weer is er een verassingsei de prijs.

Nog een spel. We hebben een pakket ingepakt en dit pakket moet met muts wanten en mes en vork worden opengemaakt. Maar alleen als ze een 6 gooien totdat een ander weer 6 gooit. Frustrerend als je net alles aan hebt en de ander 6 gooit.


Hierna vertellen we over teleurstellingen. Je kunt ook teleurgesteld zijn in God of Jezus. Ook de discipelen begrepen niet waarom Jezus naar Jerusalem ging. Hij werd opgepakt en gedood. Er kwam geen machtswisseling. De Romeinen bleven de baas. Hun droom spatte uiteen.
We lezen Handelingen 6:1 Heer gaat U binnenkort het koningschap over Israël hertellen? Jezus zegt dan "het is niet jullie zaak hoe de dingen gaan" Het gaat jullie niet aan. Toch bleven de discipelen geloven en vertrouwen. Ook al snapten ze er he-le-maal niets van.

 God vervult niet al onze wensen, maar Hij vervult wel al zijn beloften!
 God heeft het beste met ons voor! Hij zal je alles geven wat je nodig hebt.

We bekijken een filmpje over het verschil tussen de Kerstman (Santa Claus) en Jezus.


 Hierna doen we nog een dobbelsteenspel. We hebben chocoladeletters ingepakt als verschillende kadootjes. Hij 6 mag je een pakje pakken. Bij 5 mag je hem openmaken. Bij 4 mag je een pakje van een ander pakken. Bij 3 mag je ook een pakje pakken. Bij 2 mag je ruilen en 1 is niks.

Als ieder een kadootje heeft. Is de avond afgelopen.
We bekijken wat sinterklaasbloopers en ieder gaat weer naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...