zondag 12 oktober 2014

24 november 2013

3. Tienerdienst 24 november

Thema: Wie is Jezus

We bekijken dit keer wat uitspraken die Jezus over zichzelf heeft gezegd.

Bij binnenkomst kijken we het filmpje dat we in de uitnodigingsmail hebben gezet.Als iedereen er is beginnen we met gebed. We leggen uit dat het vandaag de laatste zondag van het kerkelijk jaar en dat de gemeente de mensen herdenkt die dit jaar zijn overleden. We zullen aan het eind van de ochtend naar de kerkzaal gaan.

We gaan eerst een filmpje van denkstof bekijken.

Wie is God. God is liefde en geen God die vanaf een wolk bliksem naar beneden stuurt. We gaan naar aanleiding van deze uitspraak het spel moordenaartje spelen. Een persoon krijgt de opdracht te knipogen, degene naar wie wordt geknipoogd valt op de grond. Een persoon gaat de gang op en krijgt bij binnenkomst de opdracht "de moordenaar" te vinden.

Hierna doen we een raadspel via PowerPoint laten we uitspraken zien. Is de uitspraak van Jezus of van iemand anders. Er zijn twee vakken waar de tieners uit kunnen kiezen. Uitspraken van Jezus

Hierna gaan we de video van Ben Ketting bekijken. Bijbelvertellingen. We bekijken de kruisiging door de ogen van een Romeinse soldaat en we bekijken de opstanding door de ogen van Maria.

Hierna hebben we het spel knallende uitspraken. In ballonnen zitten uitspraken van Jezus. Ze moeten opengeknapt worden. Op de briefjes die in de ballonnen zitten staan uitspraken van Jezus. Ze vormen samen een puzzel in de vorm van een kruis die we op een kartonnen kruis plakken.

Hierna gaan we samen naar de dienst met de gemeente.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...