zondag 12 oktober 2014

4 mei 2014

7. Tienerdienst 4 mei 2014 Amazing Grace
 
 
De tieners uitgenodigd met lied van Martijn Buwalda. Staak de strijd.
 
Sterke held  Ik kijk naar jouw gevecht
Je sterke rug lijkt elke dag  Een beetje minder recht
Geef je hand  En geen gebalde vuist
Ik kan niets geven Zo lang jij voor Mij je handen sluit

Je kunt de strijd tegen jezelf niet winnen
Al vecht je door tot aan de dood
Je kunt er niets tegen beginnen
Dus waarom houd jij je groot?

Staak de strijd  Dit is niet langer jouw gevecht
Verlies jezelf  Dan win je echt
Geef het aan Mij  Stop je verzet

Staak de strijd  Die Ik gewonnen heb voor jou
omdat je die nooit winnen zou
Geef het aan Mij  En word gered

Sterke held  Geef mij je woede maar
Als jij je over geeft  Ligt hier de overwinning klaar
Laar het los  En geef je last aan Mij
Ik heb gevochten aan een kruis  zodat je vrij kunt zijn

Als je uitgeput bent  Kom tot Mij
Als je moe gestreden bent  Ik sta aan jouw kant
Als je stil kunt zijn  En je Mij als God erkent
 
 
 
 
We beginnen de dienst met de kinderen en beginnen met welkom en gebed. De inleiding gaat over deze speciale dag. Dodenherdenking. We herdenken dat mensen hun leven hebben gegeven voor de vrede van het land. Daarbij denken we ook een beetje terug aan Pasen. Jezus die zijn leven heeft gegeven om ons te bevrijden van de zonde.  We bekijken een filmpje over de oorlog met de oudste kinderen en de tieners. De mensen kregen bij de bevrijding hun vrijheid terug maar velen kregen geen bevrijding en bleven achter met een groot trauma door alle gebeurtenissen die ze hadden meegemaakt.
 
 
Als de kinderen weg zijn bekijken we de clip van Martijn Buwalda. Goede vrijdag.
 
 
  • We doen twee spellen waarbij je alleen je hoofd mag gebruiken. De groep wordt in tweeën gedeeld en de eersten van de groep gaan op een stoel zitten. Ze krijgen met hun hoofd achterover een koekje op hun voorhoofd. Met je gezichtsspieren moet je het koekje naar je mond brengen. Mislukt het dan mag de volgende. Ieder die het is gelukt krijgt een punt. De groep met de meeste punten heeft gewonnen.
 
  • Daarna een ballonnen estafette waarbij je met z'n tweeën een ballon naar de overkant moet brengen en alweer mag je alleen je hoofd gebruiken.
 
Het zijn spellen waarbij je merkt dat het bijna onmogelijk is als je aan handen en voeten gebonden bent. Je bent niet vrij. We maken een stapje naar genade. Wat is genade en wat houdt de genade van God in. Hij wil je helpen. Hij geeft je iets wat je niet zelf hebt verdient. Leven.
 
Je maakt fouten en fouten hebben gevolgen. Als je een verkeersovertreding maakt dat krijg je een boete en als je een ergere overtreding maakt kom je in de gevangenis. Maar wat nou als iemand die straf van je over wil nemen en voor jou in de gevangenis gaat?
 
Wat is de genade van God?
 
Als je fouten maakt tegenover God heet dat zonde...Je mist je doel en bent hierdoor gescheiden van God. Blijf je weglopen van God dan zul je ook na je dood zonder God leven en dat is een hel.
 
God poets niet alle fouten weg onder de mantel der liefde, dat is niet eerlijk. Er moet voor worden betaald en dat kan alleen iemand die geen fouten heeft gedaan en dat is Jezus. Hij ging voor ons aan het kruis en gaf Zijn leven voor jouw. Jouw fouten zijn betaald. Je bent gekocht en betaald door Zijn bloed, zijn lijden aan het kruis. Dat is GENADE. en dat is echte vrede...
 
Vrede is niet de afwezigheid van oorlog maar de aanwezigheid van God!!!
 
 
Henze verteld iets over de geschiedenis van dit lied. John Newton was slavenhandelaar en maakte mee hoe onmenselijk de mensen werden behandelt. Hij kwam tot geloof  Hij kwam erachter dat hij zelf de slaaf was die bevrijd moest worden. Hieruit is dit lied ontstaan.
 
We doen nog lingo met woorden die we vanochtend hebben behandeld. Genade, Verlossing, Vrijheid etc. Heb je het antwoord goed dan mag je grabbelen in een bus met rode en groene M&M's. Groen is een punt en rood is andere groep de beurt.
 
We kijken nog een youtube filmpje over mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid in Nederland.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...