zondag 12 oktober 2014

2 maart 2014

6. Tienerdienst 2 maart 2014

Thema: Onzichtbaar Koninkrijk 
 
We beginnen deze dienst samen met de kinderdienst in de kerkzaal. De kinderdienst heeft het thema de intocht in Jerusalem. We zingen samen het paaslied: Samen op weg naar Pasen. Henze legt uit dat wij het vandaag met de tieners gaan hebben over onzichtbare dingen. Dingen die eigenlijk niet kunnen en toch lukken. Het is ook wel leuk voor de kinderen om de goocheltrucs te zien.
 
Als eerste de truc met het bordje waar peper in gestrooid is. Hoe krijg je de peper er nou uit het midden als je het met één vinger aan mag raken. Dat lukt niet. Maar als Henze zijn vinger in het bord steekt drijft alle peper naar de rand van bord. Dat kan omdat er afwasmiddel aan zijn vinger zat.
 
Nog een trucje om een batterijtje in een fles te krijgen die boven op een ring ligt. Ook hier mag je maar één vinger gebruiken. De truc is om je vinger in de ring te steken en weg te slaan. Hierdoor valt het batterijtje loodrecht door de opening van de fles.
 
Henze heeft een geprepareerde banaan. Hij doet een paar karateslagen langs de banaan en als hij hem pelt valt de banaan in stukjes uit elkaar.
 
Nog een truc met een ballon die kapot is geknipt en toch kan worden opgeblazen.
 
 
Hierna gaan de kinderen naar hun eigen dienst.
 
 
 
 

 

We doen blindemannetje. Een vrijwilliger mag een blinddoek voor en maar raden wie voor hem of haar staat door te voelen.
Hier is het net als het goochelen. Je ziet het niet maar het is er wel.
We bekijken een filmpje van Denkstof. God zie je niet maar Hij laat zich wel zien. Op verschillende manieren.
 
 
 
Hierna doen we het spel ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Er liggen 5 teksten in de zaal verstopt. Wie ze vind mag de tekst hardop voorlezen.

Er is een geestelijke werkelijkheid. Een werkelijkheid die we niet kunnen zien. Welke werkelijkheid zien jij? Ben je ervan bewust?

 
We bekijken een filmpje over gezichtsbedrog
 
   

 
 

Er is een onzichtbare wereld waar een strijd woedt. We lazen al dat we niet te vechten hebben tegen mensen maar tegen onzichtbare machten, Het goede nieuws is dat God ons hiervoor ook de wapens geeft.
Eén persoon wordt aangekleed als een ridder en per onderdeel noemen we op welke betekenis de bijbel geeft aan dit onderdeel van de wapenrusting.


God geeft je een bescherming die je niet ziet maar wel kan gebruiken. Aan het eind krijgt ieder een brief van de Koning mee.

 
En zo is de zondagochtend alweer voorbij.
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...