zondag 12 oktober 2014

3 oktober 2014

Seizoen 4

1. Rock Solid 3 oktober. Thema: Waarom???

We beginnen het seizoen feestelijk met versierde muffins. Een zure mat op een zoete koek. We bespreken de vakantie en school en kijken alvast naar het komende seizoen. Na gebed beginnen we met een introductie van het thema: Waarom? Waarom is er lijden, waarom doet God daar niks aan?

We kijken naar een filmpje van Linkin Park Catalist. Een wereld die in brand staat. Waarom is er zoveel geweld en ellende. Volgens de tieners wordt het ook steeds heftiger. We praten nog even na en gaan daarna een spel doen.

Spel 1. Bekertjes stapelen.

We hebben een heleboel kleine bekertjes en delen de groep in tweeën. Ze moeten met de bekertjes een zo hoog mogelijke toren maken. Beide groepen komen tot 15 bekers. Het verhaal hierbij is dat als het fundament niet goed is of als je voorganger het bekertje niet goed neerzet valt de toren om. Het evenwicht is kwijt soms buiten jouw schuld om.

We kijken een film van denkstof: Als God dan bestaat waarom is er dan ellende. Waarom doet God niks. Voor filmpje klik hier

We praten even na God wil ons niet doodknuffelen maar wil dat we leren op Hem te vertrouwen ook als de bal onbereikbaar lijkt. Hij ziet wat we doormaken en helpt ons er doorheen. De wereld is vol ellende door de zondeval en gebrokenheid maar God laat ons niet in de steek. Hij is niet de veroorzaker van de ellende. Hij wil ons juist een hoopvolle toekomst geven in Christus Jezus.

Spel 2. Blindemannetje

Eén iemand is geblinddoekt en heeft een begeleider. De rest van de groep staat verspreid door de kamer. Het is de bedoeling de kamer over te steken zonder iemand te raken. In ons leven lopen we tegen vanalles aan per ongeluk of omdat we niet goed luisteren.

Hierna hebben we verkleedkleren klaarliggen. Twee vrijwilligers mogen verkleed een tekst voordragen over de professor en de student. klik hier voor de tekst
Duisternis is niet het tegenovergestelde van licht maar de afwezigheid ervan en als God afwezig is in je leven of in de wereld zie je dat het donker is. God wil in ons leven zijn maar je mag zelf kiezen.

We kijken weer een denkstof filmpje klik hier voor het filmpje

Alle waaroms zijn niet te beantwoorden. Maar je kan God vertrouwen. Hij staat naast je en weet wat je doormaakt.

Spel 3. Schootzitten

Je zet de groep in een cirkel, iedereen staat met het linkerbeen naar het midden van de cirkel. Op het teken van de spelleider loopt iedereen langzaam naar het midden van de cirkel totdat iedereen met zijn buik strak tegen de rug van degene voor zich staat. Op jouw teken (1,2,3, ja!) zakt iedereen langzaam door de knie?n en gaat bij elkaar op schoot zitten. Is dit gebeurd dan telt de spelleider weer tot drie en bij 'ja' zet iedereen met zijn rechtervoet een stap voorwaarts. Daarna met links, rechts, enz. en zo laat je de cirkel een stuk draaien. Duidelijk afspreken dat de groep pas gaat zitten op jouw teken. Geef tevens aan dat als iemand het niet houdt de groep meteen weer opstaat.
Als spelleider is het jouw taak om de groep te 'bewaken' en aan te geven waar, volgens jou, de zwakke plekken zitten. Laat ze deze
zwakke plekken samen oplossen, het is immers een samenwerkingsspel


Het schootzitten wou bij ons niet echt lukken. Misschien zijn 10 mensen te weinig.

We wilden afsluiten met een filmpje Gods not dead van de Newsboys maar internet lag eruit. Hier nog even het filmpje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...