zondag 12 oktober 2014

28 september 2014

Tienerdiensten seizoen 2
 
1.  Tienerdienst 28 september. Thema: Hoe zal het in de hemel zijn?
 
Tijdens de inloop laten we de muziekvideo zien van Michael W. Smith. Welcome home.
 
 
We beginnen met gebed en leggen het thema uit. De hemel welk beeld heb je erbij denk er eens over na. We bekijken hierna een muziekvideo van Stef Bos. Is de hemel een kinderfantasie? Is de hemel alleen op aarde? Wat zegt de bijbel.
 
We hebben een groot karton waar iedereen met stiften zijn idee van de hemel op mag zetten. We krijgen heel wat mooie antwoorden. In de hemel is er vrijheid, leuk, mooi altijd vrij...
 
We bekijken ook nog een muziekvideo van Tim Douwsma. De hemel is alleen op aarde? Dan moet je maar net een goed en fijn leven hebben. Hier op aarde is heel wat moois maar wat als je buiten de prijzen valt?
 
 
 
 
Spel 1. Stop snoepje
 
 
We hebben op een bord snoepjes liggen. Een persoon verlaat de zaal en wij wijzen met z'n allen een snoepje aan. Als dat snoepje wordt gepakt dan moet degene die één voor één de snoepjes mag pakken stoppen met pakken. We roepen degene die de snoepjes mag pakken binnen en hij begint één voor één de snoepjes te pakken tot we stop roepen want dat was het snoepje dat we hadden aangewezen.
 
In ons leven kunnen we nooit zeker zijn. We weten niet wanneer ons leven stopt of wat we nog allemaal gaan meemaken.
 
We lezen met elkaar een verhaal over de hemel en de hel. Klik hier voor het verhaal.
 
We bekijken een filmpje van denkstof. "De hel?" Klik hier voor het filmpje
 
De hemel is niet alleen iets voor de toekomst maar is er ook hier en nu. Daar waar God Heer mag zijn in je leven daar is het Koninkrijk van God. Daar is God heel dichtbij en kan je een stukje van de hemel nu al ervaren.
 
We bekijken een filmpje hoe je in de hemel komt.
 
 
Het zijn niet onze goede daden die ons in de hemel doen belanden. We mogen door Gods genade aan Hem toe behoren. Het is Zijn werk. Daar mag je op vertrouwen als je je hart aan Hem geeft.
 
We bekijken nog een rapversie van In de hemel is de Heer en eindigen met een spel.
 
Spel 2. knoop ontwarren.
 
De spelleider zet de groep in een cirkel neer, maar nu met de gezichten naar het midden van de cirkel. Iedereen strekt de armen uit, loopt naar het midden van de cirkel, en pakt twee handen beet. De spelleider verbreekt bij twee mensen het handencontact, de rest
blijft de handen vasthouden. De groep moet nu proberen deze knoop te ontwarren door over elkaar heen en onder elkaar door te kruipen. Als je in de kring staat mag je niet de handen van eenzelfde persoon pakken en niet de handen van je buren.
Blijf de groep erop wijzen dat het een samenwerkingsspel is, ze moeten samen de meest logische oplossing vinden. Als variant kan dit spel opgestart worden met de ogen dicht.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...