zondag 12 oktober 2014

27 september 2013

2. Rock Solid 27 september 2013 De wereld draait door.

Na welkom en gebed hebben we even een gesprekje over het thema. Denk je maandag alweer was het maar vrijdag of leef je bewust elke dag? Wat is voor jou belangrijk en hoe bepaal je wat belangrijk is?

We spelen het spel 'hyperdepiep". We gaan in een kring staan en de "hyper" geeft een beweging aan die we allemaal moeten maken. Degene die even buiten de deur is gezet moet erachter komen wie steeds de bewegingen aangeeft.

Hierna kijken we een filmpje over dingen die je niet ziet maar er wel kunnen zijn.


We spelen hierna het spel Ringelding. Aan de hand van een kaartje moeten gekleurde elastiekjes op een bepaalde manier om de vingers. Kan je alle informatie onthouden?

We bekijken de werkbladen. Op deze werkbladen staan dingen die ons af kunnen houden van belangrijke zaken. Apps, muziek, teveel huiswerk, met vrienden afspreken, computer, telefoon, bijbaantje, nare nieuwsberichten, tv etc etc. Hoe kun je zorgen dat je ook doet wat je belangrijk vind. Raast de wereld aan je voorbij of kan je keuzes hierin maken, Wat maakt die keuzes moeilijk of makkelijk?

Als je voor een bepaalde passie gaat dan wordt het kiezen ook een stuk makkelijker

We hebben op een groot stuk behang een tijdslijn gemaakt en de tieners mogen hierin de belangrijke gebeurtenissen in hun leven opschrijven. De wereld draait door. Onbelangrijke dingen vergeten we al weer snel...maar God houdt de wereld in zijn hand. Math 6:19-21 Verzamel geen schatten op aarde.

Na gebed gaan we nog even spekhappen. Met blinddoek een lange snoepspek op aanwijzing van de anderen van een touw proberen te happen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...