zondag 12 oktober 2014

15 september 2013

Tienerdiensten 

We zijn in september 2013 begonnen met het geven van tienerdiensten op de zondagochtend. We maken gebruik van de beamer en zullen gebruik maken van verschillende filmpjes. Waaronder de bijbelvertellingen van Ben Ketting.

1. Tienerdienst 15 september 9:30

Thema: God roept je naam.

Dit keer hebben we de kerkzaal tot onze beschikking. De zondagse dienst is in de Hervormde kerk dus wij hebben voor deze eerste keer een mooie ruimte. Bij binnenkomst draaien we the greatest Day in History. De vraag is meteen of we Lord of the Rings gaan kijken. Er komen 12 tieners die natuurlijk allemaal achterin gaan zitten.
 
 
We heten de jongens en meisjes welkom en stellen ons kort voor. We bidden en leggen het thema uit. God roept je bij je naam.  We zingen via de beamer 2 liederen van Martijn Buwalda: Zijn trouw kleurt de morgen en groot is Uw trouw van Kees Kraaijenoord. Het komt erop neer dat wij zingen en de tieners kijken. We beginnen met een spel. Eén iemand krijgt een bekend persoon ingefluisterd en de anderen moeten door vragen die beantwoord kunnen worden met ja of nee erachter komen wie het is.We bekijken een stukje film over Samuëls roeping van Ben Ketting

Wat heb je gezien waar ging het verhaal over. Dit valt tegen. Samuël is bij de tieners niet echt bekent.
Kan je je voorstellen hoe dit gegaan is? Zou God hardop Samuel geroepen hebben of gefluisterd. Zou God ook vandaag nog mensen op deze manier roepen. We bekijken een getuigenis van Nick Vujicic. Een muziekvideo met Nederlandse ondertiteling.


 
 Indrukwekkend. We zijn er een beetje stil van. Mooi getuigenis dat als je geen wonder van God ontvangt toch een wonder mag zijn. God roept je om te LEVEN.

We doen nog een namenspel waarbij we met stickers op het voorhoofd erachter moeten komen wie we zijn.

Daarna een balspel om een tekst te memoriseren. De tekst is: Ik heb je bij je naam geroepen je bent van mij. Jesaja 43:1 We gooien de bal over en degene die de bal vangt moet de tekst met het volgende woord aanvullen Ik..heb...je...etc. Dit gaat best wel goed.


We zingen nog een lied van Kees Kraaijenoord via Youtube. Hoe groot zijt Gij. en sluiten af met gebed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...