zondag 12 oktober 2014

26 januari 2014

5. Tienerdienst 26 januari 2014

Thema: Heb jij de smaakt te pakken

Vanmorgen begon de kerkdienst om 11:00. De tienerdienst begon daarom met cola en cake en wat filmpjes van het Youtube kanaal van Benjaminde Zoete.  Zo'n 12 tieners waren van de partij. Na gebed heeft Henze het thema. Wat vindt je lekker en wat is gezond. Hoe wordt je smaak beïnvloed en hoe weet je dat wat goed smaakt ook goed voor je is?

Spel> We hebben verschillende bakjes gevuld met Appelmoes, suiker, zout, stroop pindakaas, perzikyoghurt met een blinddoek mogen verschillende tiener proberen te raden wat ze proeven.

Hierna maken we de verbinding met het geloof. Je krijgt te maken met mensen die anders denken en geloven en hoe weet je wat de waarheid is je wil wel het goede volgen en geen leugen. Dat is zonde.
We praten nog even door over zonde. Wat is dat eigenlijk? We maken een rondje..verspilling,  Je doel missen, Niet volledig tot het doel komen waarvoor je bent bedoelt.

We doen daarna via een PowerPoint een Quiz met de vraag hoe andere religies een antwoord hebben op de zondevraag. Hoe kan een mens bij God komen. Wat zijn de antwoorden hierop en kun je aan de hand van die antwoorden erachter komen over welk geloof het gaat?

Religiequiz

Na de Quiz praten we nog even door over het verschil van alle andere religies en het Christendom. Andere religies zijn bezig met het geloof verdienen door op te klimmen naar God door goede daden, rituelen etc. Alleen in het Christendom is God zelf van de berg afgekomen. Jezus stier in onze zonden en daardoor mogen we bij God komen.

Hierna kijken we het filmpje van de man in de put.Hierna proberen we het bananenblaasspel. Je neemt banaan in je mond en je kauwt de banaan fijn maar je slikt het niet door. Hierna krijg je een panty over je hoofd en je probeert de bananenprut door de panty te blazen. Dat lukt niet, de banaan komt op je gezicht. Je hebt iemand nodig die de panty van je af doet. Zo ook met de zonde die zit in je en je kan er niet zelf afkomen. Zonde bevuilt je.

Hierna hebben we 3 glazen Jij, Zonde en Jezus. Het glas "jij" is gevult met water, Het glas 'zonde' is gevuld met voedselkleurstof, en het glas 'Jezus' is gevuld met bleekwater. Hieronder een video hoe je het verhaaltje moet vertellen.We praten nog even na en sluiten af we bekijken het filmpje Fallingplates


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...