zondag 12 oktober 2014

10 januari 2014

6. Rock Solid 10 januari 2014 Waar wil je echt voor gaan!

Vandaag gaan we het hebben over toewijding. Een woord dat niet bij iedereen even bekend is. Het staat voor Passie, ergens voor gaan.

We heten iedereen welkom en wensen elkaar veel heil en zegen, een gelukkig nieuwjaar. We praten elkaar even bij. Hoe was de vakantie en hoe heb je het nieuwe jaar gevierd. Dan introduceren we het thema.

 We beginnen met een spel. We hebben bakjes met M&M's en 3 bekertjes. De M&M's die mag je gooien naar 3 bekertjes. Elke kleur heeft een andere waarde en het bekertje dat het verst staat is 3 punten waard. Het is veel moeilijker dan gedacht. Dan bespreken we waar wil je nou echt voor gaan. De antwoorden schrijven we op een whiteboard. De een gaat voor een mooie auto, de natuur, voetbal, vrienden. Ook wij vertellen onze Passie. Ons geloof, gezin. Dan bekijken we een filmpje.


Dit filmpje gaat over superhelden. Wie is jouw held. Wat vind je van de man die verteld wie Jezus voor hem is? Voor wie of wat ga jij? Als je ergens voor gaat dan moet je je er ook op concentreren. We gaan een spel doen. We verdelen de groep in tweetallen. De een krijgt een blinddoek om. De ander moet degene met de blinddoek naar hem toeroepen met een afgesproken woord. Door al het roepen moeten ze de stem van hun maatje proberen te volgen. Net als een lammetje dat de stem van zijn moeder uit duizenden herkent. Daar wil je heen.

Maar we moeten niet alleen luistenen, we moeten ook doorzettingsvermogen hebben als we ergens voor gaan. Henze heeft 2 magneten. Je moet een keuze maken. Als je ja zegt dan is het als de magneten. Ze kleven aan elkaar en laten elkaar niet los. Als je nee zegt of geen keuze maakt dan stoten ze elkaar af. Het mooie is dat God toch altijd aan je blijft trekken. Hij roept je en hoe antwoord jij?

We bekijken een filmpje.We doen nog een spel. Met spagettistokjes zonder handen Penne (holle pasta) uit een bordje proberen te pakken. Concentratie. Sommigen gaat het gemakkelijk af en anderen hebben er wat meer moeite mee.

We sluiten af met gebed en daarna hebben we de Afsluiter. Een gek spel. We hebben 3 schalen. Een schaal met water, Een met meel, Een met stroop en als laatste een schaal met spekjes. Wie wil er voor gaan. Wie durft zich vies te maken??? Er zijn een durfallen die het aandurven.

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...