zondag 12 oktober 2014

22 november 2013

4. Rock Solid 22 november 2013 Thema: De wedloop van het leven.

Deze keer een wat ontspannende samenkomst. Een sportieve avond. Vanaf nu doen ook de meiden mee en wordt de groep aangevuld met Jaroenie, Ilse en Christa. We hebben de ruimte versierd met vlaggen, een voetbaltafel en bij binnenkomst een ritmisch muziekje. Voor iedereen staat er sportdrink klaar en mogen ze uit een bakje een snoepje pakken maar niet opeten. Het is snoep in de vorm van tennisrackets, golfclubs etc. Van elk snoepje zitten er twee in het bakje. Ze mogen het nog niet opeten totdat iedereen er is. Dan vertellen we ze dat ze aan de hand van het snoepje tweetallen maken. Er staat Smink klaar en ze moeten bij elkaar een vlag op het gezicht schilderen. Nou ja in veel gevallen wordt het toch iets anders. LOL (Ook Daniël wordt onder handen genomen)

 


Nadat ieder geschminkt is willen we even een warming up doen met fastfoodsong. De pizzahut. Daarna vertellen we de bedoeling van de avond. We gaan een Olympisch vuur ontsteken bij de baak. We hebben twee vuurkorven en ieder krijgt een kratje met evenveel hout. Wie het hoogste vuur kan ontsteken heeft gewonnen. Ieder heeft er gelukkig aan gedacht om laarsen mee te nemen, want dat hadden we in de mail gezet.

Eerst leggen we het thema uit. God wil eeuwig leven geven! Een vuur in je aansteken dat hoger en hoger gaat vlammen. Net zo als het voor sporters vaak afzien is, doorzetten. Zo is het ook met het geloof. 1Johannes 5:11-13

 Wie in de Zoon van God gelooft, heeft het getuigenis in zich; wie God niet gelooft, heeft Hem tot een leugenaar gemaakt, omdat hij niet geloofd heeft in het getuigenis, dat God getuigd heeft van zijn Zoon. 11 En dit is het getuigenis: God heeft ons eeuwig leven gegeven en dit leven is in zijn Zoon. 12 Wie de Zoon heeft, heeft het leven; wie de Zoon van God niet heeft, heeft het leven niet.

Eeuwig leven dat is de bekroning een leven met God dat nu al beginnen kan. We bekijken een filmpje


Daarna trekken we de laarzen aan en vertrekken met fakkels en vuurkorven naar de Baak. Een weiland achter ons huis. Daar maken we een vuur. Het gaat eigenlijk niet om het vuur of wie er wint. Het gaat om de gezelligheid. Het vuur gaat aan en de vlammen gaan omhoog wat leuke sfeerplaatjes geeft. Dan is het de uitdaging om het vuur weer uit te laten gaan. Met gras en rokende vuurkorven. Lopen we met een half gedoofde vuurkorf terug. Die onderweg weer oplaait. We zitten nog even na in de tuin met goed brandend korfje. Ieder krijgt een spekkie. Een paar toppers halen nog even de andere vuurkorf. Het was een leuke avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...