zaterdag 25 oktober 2014

2. Catechisatie 24 oktober. Thema: Biertje of Bijbel?

2. Catechisatie 24 oktober. Thema: Biertje of Bijbel?

Doel: Laten zien dat de Bijbel de gebruiksaanwijzing van je leven is.

De ruimte is ingericht met bierkratje, flesjes, verschillende bierviltjes en een heleboel Bijbels. Na welkom en wat drinken beginnen we de avond met gebed. We bespreken even kort de jeugddienst van 14 december en gaan daarna door naar het thema. Waarom bierje en Bijbel. Wat zegt de Bijbel over ons gedrag en hoe serieus wil je dat nemen?

We bekijken een introfilmpje over de Bijbel.

Daarna gaan we een spel doen: Het Bijbelse Wie ben ik.  Iemand neemt een Bijbels figuur in gedachten en de anderen moeten vragen stellen waar degene alleen ja of nee op mag antwoorden. Wat weten we eigenlijk van die figuren?

Hierna kijken we een youtube filmpje van Denkstof: Een stoomcursus Bijbel.

We gaan Pringlesbussen omver proberen te schieten met postelastiek. Eigenlijk zouden we bierflesjes omschieten maar die bleken te zwaar. We bekijken hierna Guus en Meeus - Blik Bier. Waarin vind jij plezier.

Waarin zit je plezier en hoe ga je op een goede manier om met alle verlangens die je hebt. Als je bijvoorbeeld te veel bier of plezier hebt dan gaat het niet goed.

We doen een spel Kopbal. In een panty zit een bal. de bovenkant van de panty trek je over je hoofd. Op de grond staan bierflesjes die je al slingerend met je hoofd moet omgooien. We bekijken hierna een filmpje van Hans Teeuwen. Die alle Bijbelverhalen door elkaar husselt. Zo is het ook als je teveel drank op hebt. Je haalt alles door elkaar.

We praten nog even na. Sommige dingen zijn best shocking die hij zegt. Dan bekijken we een filmpje over een Rode tractor. Wat heeft dat er nou mee te maken? Nou kijk maar.

Gissen en Missen.

De Bijbel is de gebruiksaanwijzing voor je leven en behoed je voor storingen in je levenswandel. Maar net zo als het werkt met een apparaat kost dat tijd en zin. Hoe heeft God het bedacht, Hij heeft het beste met je voor, als je stuk bent of iets niet zit zitten kan je naar de Maker toe. Hij weet hoe je in elkaar zit en wat je nodig hebt.

Het systeem van gissen en missen

Je koopt een nieuw apparaat en in alle enthousiasme begin je het uit te pakken. Dit is al een hele klus met de verpakking van tegenwoordig. Vaak begin je in je ongeduld met gissen en missen. om het apparaat aan de gang te krijgen. Eerst moet het apparaat voorzien worden van stroom, dit lukt dan nog maar dan...met proberen kom je soms een heel eind maar er kan ook iets mis gaan en dan? Iemand anders vragen of dan toch maar de gebruiksaanwijzing erbij pakken. (dat kost tijd)

Zo ook met jouw leven, jij bent ook een product (pred. 6:8) gemaakt door God. Ook jij moet je eerst aansluiten op Zijn bron geloven/vertrouwen. Door gissen en missen kun je een heleboel uitproberen, roken, biertje, drugs, meisjes en feesten, hierdoor kan er ook een heleboel verkeerd gaan. Verslaving, ziekte, ongelukken maar ook ongewenst zwanger enz. Zo kom je niet tot je doel in je leven.

De jongeren vertellen van hun eigen ervaringen. Hierna sluiten we de avond met gebed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...