zondag 12 oktober 2014

13 september 2013

Seizoen 3
 
1. Rock Solid 13 september 2013 (Familie zijn)

Thema: Familie is....

De eerste avond na de vakantie. Het derde seizoen is begonnen. Na welkom en een hapje en een drankje stellen we wat vragen over de familie. Wie in de familie zijn belangrijk voor je en waarom?

Alles veranderd in je leven een andere school, andere vrienden maar je familie/gezin verandert niet. Er gebeurd wel eens wat maar je blijft familie. Vrienden kun je kiezen maar familie heb je. Je zit als het ware aan elkaar vast.

We doen een spel. Er zijn vanavond 8 jongens. We maken 2 groepen en maken met duck tape elke groep met de benen aan elkaar vast. Hierna moeten ze met elkaar een parcours afleggen om 2 stoelen heen. De groep die dat het snelste doet is de winnaar.

Hierna bekijken we een filmpje van EO materiaal denkstof Ruilhandel. Veel relaties zijn gebaseerd op voort wat hoort wat. Bij je familie wordt als het goed is geaccepteerd zoals je bent.

 
 
 
We doen weer een spel. 2 flessen en 2 ballen in een lange sok. Op een whiteboard staan wat vragen. Zoals een hond is familie van de wolf. De wortel is familie van de biet etc. Met de sok moeten ze een fles proberen om te gooien. De linker fles is ja en rechter fles nee. Dus goed mikken en wie de fles omgooit heeft geantwoord

Hierna nog een spel. Proberen om zo hoog mogelijk te komen door op elkaar te klimmen. Een 'stamboom' maken. De groep komt tot het plafond.

Hierna kijken we weer een filmpje. Met als gedachte de kerk als familie? Is dat ook zo?


Hierna doen we een slotrace. 2 groepen. 2 kleedjes en bakjes met spekkies, smartie's, vruchtenhagel. Ieder krijgt een bakje en moet zittend op een kleedje naar de andere kant van de kamer zien te komen. De eerste moet dat zelf doen en mag daarna de anderen helpen om naar de overkant te komen. Aan de overkant staat cake en slagroom en met de bakjes kunnen de cakejes versierd worden. We eten en drinken nog wat en dan is de avond alweer voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...