zondag 12 oktober 2014

14 februari 2014

8. Rock Solid 14 februari 2014 "Love is in the air"

Na even bijkletsen met chocolade hartjes en fruitige snoepjes beginnen we de avond met gebed. We hebben het over Valentijnsdag. De meesten hebben er maar weinig mee. Er komen wel veel verhalen los. Briefjes, kaartjes....Eigenlijk moet je elke dag je liefde tonen aan degene van wie je houdt. Het is opnieuw een commerciële hype uit Amerika.

Maar wat is Liefde? Waar draait het om.

We doen een spel. Op briefjes beantwoorden we vragen. Wat voor eten vind je lekker, wat is je sport/hobby, Welke kleur ogen, schoenmaat. Alle briefjes gaan in een doos en één voor één pakt Henze een briefje uit de doos en leest deze voor. De anderen moeten raden wie degene is.

Hierna nog een spel. Een poppetje tekenen en daarbij de dingen zetten die bij je horen. Positieve en negatieve punten. Leuk om te zien wat er bij jou opvalt. Misschien zien de anderen dat niet eens wat jij als positief of negatief ziet.

Na deze spelletjes kijken we een filmpje van Guus Meeuwis-Vertrouwen en een raplied over liefde.

 
 
 
Het gaat in de liefde om vertrouwen. Je kan de ander vertrouwen omdat je weet dat de ander van je houdt en het goede met je voor heeft. We doen een spel. De groep wordt verdeeld in tweetallen. De ene is vanger de ander gaat zichzelf achterover laten vallen. Nu moet je de ander vertrouwen dat je opgevangen wordt. We bekijken hierna een filmpje over het vertrouwen van Jezus.
 
  Na deze brief over Gods liefde voor ons bekijken we een film van denkstof. Hoe zit dat met verkering...hoe ver kan je gaan.We praten samen na over vertrouwen en lezen met elkaar een brief van God. Ieder leest een deel van de brief.

Na dat we de avond hebben afgesloten doen we nog een spel met negerzoenen. We lopen 2 aan 2 een parcours met een negerzoen tussen de wangen.

Na dit spel oefenen we of we kunnen stagediven. We houden elkaars polsen vast en 1 persoon maar van de trap in de armen springen en wordt in de lucht gegooid tot hij aan het einde is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...