zondag 17 december 2017

4. Tienerdienst 11 januari 2018 thema: Jezus wil jouw huiseigenaar zijn.

We beginnen met wat muziekvideo's. 2, 3,  vanochtend verwelkomen we ongeveer 10 tieners en beginnen met gebed. Vorige week hadden we het over Wie is Jezus. We kwamen erachter dat Hij de Zoon van God is. God zelf die mens geworden is om ons te bevrijden van het kwaad, door voor ons aan het kruis te gaan en te sterven voor onze zonden. Jezus is opgestaan en wil door Zijn Heilige Geest in ons komen wonen. Jezus zei: IK BEN met je al de dagen van je leven tot aan de voleinding van de wereld. Jezus is met je en wil wonen in je hart Het thema van deze dienst is Jezus wil jouw huiseigenaar zijn. Over welk huis spreken we dan en  hoe gaat dat? Je kent vast wel het lied is je deur nog op slot. Je hart mag je openen voor God. Niet meer mijn wil maar God wil voor je leven zoeken. Je leven kan je vergelijken met een huis. Een huis met verschillende kamers.


We bekijken een filmpje: Het kinderlied "Mijn huis" Een liedje dat je niet meer uit je hoofd krijgt. We krijgen een rondleiding door het huis en zo heeft ook ons hart verschillende kamers.

We doen een spel: De lopende band. Op een tafel liggen verschillende spullen. We leggen er een kleed over en proberen alles op te schrijven wat we hebben gezien.

We bekijken een filmpje: Een geheime plek in mijn huis. Heb je in je hart ook zo'n plek. Een plek waar je iets verborgen houdt. Een geheim dat niemand mag weten. Mag Jezus ook op deze plek komen? Kan je ook over deze dingen met God praten?

We doen een spel alle hoeken van de kamer. We leggen de spullen die we net hebben onthouden door de ruimte. De tieners mogen er langs lopen en daarna praten we erover. Van elk object bedenken we een goede en een slechte toepassing. Spullen zijn op zichzelf vaak niet slecht maar op welke manier ga je ermee om.

We bekijken een filmpjes van Stronglife: Verborgen kamers, Netflix, sex en vloeken, Wat is goede en wat is slechte muziek, Wat te doen om goed Christen te zijn.We doen een spel: Ik ga in huis en ga naar'...het toilet, badkamer, woonkamer slaapkamer. Dit is een variant op ik ga op reis en neem mee....

We bekijken een filmpje van David de Vos: Jezus wil jouw huiseigenaar zijn.
Als Jezus ergens niet mag komen, dingen die niet goed zijn en het licht niet kan verdragen, bestaat de kans dat de tegenstander satan een plekje vind om binnen te komen en hij berooft je van je vrede en vreugde. Het verborgen plekje kan tussen jouw en God staan. Overleg alle dingen met God ook de dingen die je verborgen wil houden of waar je je voor schaamt. God zal je nooit afwijzen. Hij wil je helpen.

Henze laat zien wat het verschil is tussen een contract of een verbond met God. Als je elkaar een hand geeft kan je los laten maar als je elkaar een hand geeft bij de pols kan je spreken van een verbond. Als de één los laat heeft de ander je nog steeds vast. Zo houdt God je ook vast. Ook als je verkeerde keuzes maakt. God zal je nooit loslaten.

Als laatste doen we het spel stoelendans en sluiten af met gebed.

Spel wat haal je binnen: Ieder krijgt een lange snoepveter, Het uiteinde stop je in je mond en doet je handen op je rug. Wie heeft als eerste de snoepveter op?

muziek video Awake my love


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...