woensdag 27 januari 2016

6. Kattenbak 26 januari 2016 thema: Op zoek...Vanavond waren we met een kleinere groep dan normaal. Maar ook een kleine club kan gezellig zijn. We hebben even bijgekletst. Henze legde het Thema uit. Iedereen is wel eens op zoek naar iets. Als je iets kwijt bent dan kom je in actie. Je gaat zoeken en als je het helemaal niet meer weet dan schakel je hulp in. Mam!!! Meestal weet je moeder het wel te vinden. We laten 2 filmpjes zien die het thema introduceren.


Eerst een filmpje Ernst en Bobby wie kent ze nog? En nog een filmpje over zoeken en vinden.

Nu mogen we zelf aan de gang. In huis zijn 5 foto's verstopt van bekende Nederlanders. We zijn vandaag met 3 jongens en 3 meiden. Dus de jongens tegen de meiden gaan op zoek. Na een kleine speurtocht zijn de foto's gevonden. Miss Montreal, Mark Rutte, Enzo Knol, Klaasje Meijer en SSundee.

Je kan op verschillende manieren op zoek zijn. Heel praktisch naar een fietssleuteltje of de weg. Maar je kunt ook op zoek zijn naar antwoorden op levensvragen. (Bestaat God en wat is de zin van het leven) Het voorwerp bepaalt hoe je gaat zoeken. Ook hoef je niet alleen te zoeken. Je kan hulp vragen bij vrienden of familie.

Daarna mag een persoon op een stoel zitten. Er wordt gezegd dat er een zak snoep is verstopt. Je mag zoeken maar niet van de stoel af. Met hulp van anderen is de zak gelukkig snel gevonden. En ieder krijgt wat lekkers.

We gaan in groepjes van 2 uit elkaar en proberen geheimtaal te ontcijferen, Elke groep heeft een andere vraag ontcijfert en die schrijven we op een bord. Ook hebben ze met elkaar het antwoord op deze vragen bedacht. Er komen verrassende antwoorden en we praten er even over door.
Hierna kijken we fragmenten van Op zoek naar God. Over de zoektocht van Dennis van der Geest Als we God zoeken dan merken we dat Hij niet zomaar te zien is. We kunnen Hem ervaren in Zijn schepping, in de Bijbel, in ervaringen die we meemaken en vooral in Jezus Christus Zijn Zoon heeft God laten zien wie Hij is. Dennis van der Geest zegt dat God het een stuk makkelijker zou maken als Hij zich maar één keer liet zien. Er is één mens op aarde geweest, die van God kwam, namelijk Jezus. Hij getuigde van alles wat Hij bij God gehoord, geleerd en gezien heeft (Joh 8 :26, 28 en 38). De mensen die Hem hoorden en zagen wat Hij deed, kwamen tot de erkenning dat Hij van God moest komen (Luk. 1:1-5) en geloofden door Hem niet alleen in God, maar gingen ook begrijpen wie God werkelijk is en dat Hij van hen hield. Door het lezen in de Bijbel en wat andere mensen vertellen over God, kan je geloven dat God bestaat en ook gaan ontdekken wie Hij is en voor jou wil zijn. De Bijbel zegt het in Hebr. 11: 6 zo:
Want wie tot God komt, 

moet geloven, dat Hij bestaat 
en een beloner is 
voor wie Hem ernstig zoeken.

Ieder krijgt een "tegel" van karton en mag er op schrijven waar je naar op zoek bent. Wat wil je in je leven zien te vinden. Ieder schrijft een tegel en we maken er een pad van. We lopen erover heen en lezen elkaars wensen en gaan weer naar huis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...