dinsdag 13 oktober 2015

2. Kattenbak 13 oktober 2015 thema: Jezelf zijn, wie bij jij?"


We heten iedereen welkom met wat drinken en praten over de belevenissen van afgelopen week. Wat is er nog blijven hangen van de vorige keer? Voel je, je al een beetje thuis? Vandaag gaan we het hebben over jezelf zijn. Want als je, je thuis voelt dan kan je ook jezelf zijn. We openen de avond met gebed.

We bekijken als introductie van het thema van deze avond een kort filmpje van Pixar

Ook al ziet de rare vogel er vreemd uit en wordt hij uitgelachen, toch blijft hij  zichzelf en trekt zich niks aan van de kleine chagrijnige vogeltjes.Samenwerk spel:
We hebben (lichamelijke) overeenkomsten en  verschillen. De één is lang de ander klein, De één is sterk en een ander is licht. Misschien is het verschil dat jij met een ander hebt wel heel handig.  Bij het volgende spel moeten we namelijk samenwerken. We verdelen de groep in twee. Elke groep krijgt een A4tje en de bedoeling is om daar met zoveel mogelijk van je groepje op te gaan staan. Je voet moeten contact hebben met het papier. Je mag bij elkaar op de rug.

Daarna krijgt ieder een tekening met een meisje of een jongen. Je mag de tekening afmaken en erbij zetten wie jij bent. Wat hoort bij jou? Je mag het erbij tekenen.

Nadat we de tekeningen hebben besproken bekijken we een film van denkstof. Waar ligt jou vergrootglas?

We zetten onze unieke vingerafdrukken bij elkaar op een vel papier en zetten onze naam erbij. Welke vingerafdrukken lijken op elkaar. Elke vingerafdruk is uniek

Daarna bekijken we de film "Wie ben jij?" 
Weet je dat eigenlijk wel? Ben je eerlijk of laat je alleen de mooiste en leuke dingen zien. Geloof je de woorden die anderen over jou zeggen? Of kijk je naar je goede en slechte prestaties. Wat bepaald wie jij bent. Wat mensen zeggen of wat je hebt gedaan of wat God zegt over jou? Hij heeft je gemaakt.
God kent ons beter dan wij onszelf kennen.
In de Bijbel staat het verhaal van Gideon. In Richteren 6:11-16 Wie kent nog het verhaal van Gideon. De jonge Gideon wordt geroepen om Israël te leiden in de strijd. Maar Gideon twijfelt. Is het echt God die zoiets van hem vraagt. Hij spreidt een schapenvacht uit om het te testen. De ene dag vraagt hij om een nat vachtje en droog gras en de andere dag om een droog vachtje op nat gras. Beide keren gebeurt er wat Gideon heeft gevraagd en wordt hij al wat zekerder. Met een groot leger gaat hij de vijand tegemoet. Maar God wil geen groot leger. Iedereen die bang is mag naar huis en bij een watertje mogen alleen de mannen mee die het water opslurpen met hun mond. Nu heeft hij nog maar een legertje van 300 man. Maar hij overwint het grote leger van de vijand met kruiken, hoorns en fakkels. De vijand denkt dat het omsingelt is door een enorme troepenmacht en is zo in de war dat ze elkaar te lijf gaan.

We zien dat Gideon wordt begroet met de woorden dappere held, terwijl hij dat helemaal niet van zichzelf vind. God ziet goud in Gideon. Gideon twijfelt en zegt: Hoe zou ik Israël kunnen bevrijden? Onze stam is de kleinste en ik ben de jongste van de familie. Gideon is onzeker over zichzelf. Hij gaat zichzelf vergelijken met een ander. Hoe kan je je zekerder voelen?

Hoe wordt Gideon een held? Je leest het in vers 16 God zal Gideon bijstaan. Hij is ondanks zijn onzekerheid waardevol voor God. God kijkt met andere ogen naar jou. Hij kijkt niet wat je allemaal wel of niet kan of dat je slecht of goed bent. Hij ziet je als Zijn geliefde kind.

We kijken naar film: Wie ben ik, jouw identiteit in Christus.


We sluiten af met gebed en spelen nog het soepstengel spel. Groepjes van 2 strijden met elkaar. Eén gaat op de rug van de ander met een soepstengel in de mond. Dan wordt er met de soepstengel tegen de andere groep gestreden. Degene van wie de soepstengel breekt heeft verloren.

En zo is de avond alweer voorbij.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...