maandag 9 maart 2015

4. Tienerdienst 18 januari 2015 Thema: Van waardeloos naar waardevol.

4. Tienerdienst 18 januari 2015 Thema: Van waardeloos naar waardevol.

Voor de dienst draaien we een gospel mix van Engelstalige gospel; How great is Your love, Here I am to worship, Lord lift Your name on high, O Happy day.

Vandaag komen ook tieners van groep 8 die na de kerstvakantie alvast mogen meedraaien. Een hele groep. Na gebed introduceert Henze het thema met een briefje van 20 euro. Wie wil dit hebben? Alle handen gaan omhoog. Het briefje wordt gevouwen, verkreukeld, in elkaar gepropt en op getrapt. Maar telkens wil iedereen het briefje wel hebben. Hoe het ook wordt toegetakeld het houdt zijn waarde. En zo is het ook met ons leven. Wat we ook doen en wat er ook gebeurd. Voor God houden we onze waarde. Hoe waardeloos we ons ook voelen of voordoen.

Film clip van bandje Waardeloos
We bekijken een filmpje: Waardeloos

Daarna doen we een waardeloos spel. In viertal op de grond liggen in een vierkant met de hoofden op elkaars buik. De een zegt ha twee haha, de derde hahaha etc. Het is inderdaad een waardeloos spel.

Nog een spel Knee-tag. In tweetallen staan we tegenover met de knieën bij tegen elkaar aan en de handen op de knieën Nu is het de bedoeling op elkaar op de knie te slaan. Dat valt lang niet mee.

Hierna kijken we naar verschillende Bijbelse personen die zich waardeloos voelden. Wie kent er een paar en kan uitleggen waarom, Rachab de hoer, Nicodemus, Zacheus, de Sameritaanse vrouw.

Film Op zoek naar Zacheüs

Film David de Vos

Wat is waardevol? We hebben een mooie poster in kleinere stukken geknipt en ieder krijgt een stuk. Een stuk is waardeloos. Maar alle stukken bij elkaar de donkere en de lichte maken het plaatje compleet en mooi. Je bent mooi zoals je bent met je foute en goede eigenschappen. God kent je en heeft je lief. Jij bent waardevol en dat laat God ook steeds weer in de Bijbel zien. Juist mensen die niks waren in de ogen van de wereld waren waardevol voor God.

Spel: The eye of the tiger. We staan in een grote kring en houden elkaars handen stevig vast en krijgen de instructie om niet los te laten. We staan om een stoel waar iemand op zit. Als die persoon je raakt ben je af. Maar als mensen aan de ene kant van de kring wegtrekken komen de anderen aan de andere kant van de kring dichterbij. Leuk maar ruig spel. Gelukkig hebben we de ruimte.

We bekijken nog een film dat laat zien dat in deze wereld je pas waardevol bent als je het hebt gemaakt maar echte waarde heeft het als je tevreden bent en weet dat God van je houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...